Gyorsabb DVD-író a Gigabyte-tól

A Gigabyte a nyár végén mutatta be azt az optikai meghajtóját, amely egyrétegű DVD+R lemezeket már 16-szoros, kétrétegűeket pedig 2,4-szeres sebességgel volt képes írni. A vállalat azóta továbbfejlesztette az eszközt: a  W1616C Double Layer DVD+R médiumokat immár 4-szeres tempóval ír, és DVD-R lemezek esetében is felzárkózott a 16-szoros sebességhez.

A gyártó egy sor technológiát alkalmaz a jó írási minőség biztosítása érdekében, az író többek között – amint ebben a kategóriában már alapkövetelmény – a médium tulajdonságaihoz igazítja a fordulatszámot és a lézer erősségét; emellett ügyeltek a vibrációk és az ezekből fakadó kellemetlen zaj elkerülésére is. Az IDE csatolófelületű meghajtó 2 megabájtos pufferrel rendelkezik, olvasáskor DVD-k és CD-k esetében egyaránt 130 ms-os elérési időt biztosít.

Jó hír a mini számítógépek tulajdonosainak, hogy az egység 175 mm-es hosszával az átlagosnál rövidebb, ami egyrészt a szűkös helyre való beépítést könnyítheti meg, másrészt kevésbé áll a hűtést szolgáló légáramlatok útjában. Az egy kilogrammos készülék fekete és fehér előlappal is kapható; a Gigabyte az Ahead Nero Express szoftvercsomagját mellékeli hozzá.

 

Gigabyte GO-W1616C
Médium Írás Olvasás
DVD+R DL 4x 8x
DVD+R 16x 8x
DVD+RW 4x 8x
DVD-R 16x 8x
DVD-RW 4x 8x
DVD-ROM 16x
CD-R / -ROM 40x / – 40x / 40x
CD-RW 24x 32x

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés