Gyors és kisméretű memóriák kerültek elő

A hét utolsó munkanapja sem telik el új DDR3-as memóriák bejelentése nélkül. Amióta a memóriaárak lejtőre kerültek, azóta a gyártók felpörgették az eseményeket. Az Apacer ennek hatására nem akármilyen modulokkal állt elő. Az Ares sorozat bevalottan a tuningosoknak készült, amit már ránézésre ki lehet találni, hiszen a modulok hűtőbordája egy hővezető csövet is rejt, ami egy független bordába vezeti a keletkező hőt. A vállalat szerint a rendszer nagyon hatékony, így bátran lehet tuningolni az amúgy is magas alapórajeleken.

Apacer Ares DDR3
Apacer Ares DDR3

Az Ares széria két darab kétcsatornás működésre felkészített DDR3-as csomagból fog állni. A 2 GB-os modulokon a memórialapkák órajele effektív 2 illetve 2,4 GHz lehet, az üzemfeszültség pedig 1,65 V. Sajnos a vállalat nem számolt be az időzítési paraméterekről, de ilyen órajelek mellett nem érdemes alacsony értékekre gondolni. A szettek szállítása még idén megkezdődhet, az ajánlott fogyasztói árakról azonban nincs információ.

A Green House inkább a mobil vonal felé kacsingat, így bemutatták a 2 GB-os kapacitással rendelkező DDR3-as SO-DIMM moduljukat. A termék 1,5 V-os feszültségen üzemel, ami notebookokba teszi alkalmassá, de ultravékony gépekben is feltűnhet.

Green House DDR3 SO-DIMM
Green House DDR3 SO-DIMM

A memórialapkák 1333 MHz-en ketyegnek CL 9-9-9-24-es időzítés mellett, vagyis átlagos versenyzővel van dolgunk. Ez persze nem mindig jelent problémát, hiszen így az árazás sem lesz majd megfizethetetlen, mivel a vállalat 92 dollárért kínálja az öt év garanciával rendelkező terméket. A modul élettartam garanciával is forgalomba kerül, ám ez az extra magasabb árcédulát von majd maga után.

Előzmények

Hirdetés