Hirdetés

Golyóstoll kamerával

Manapság megszokott látvány a beépített fényképezőgéppel rendelkező mobiltelefon vagy PDA. Ami viszont egyáltalán nem nevezhető mindennapos látványnak, az a Pearl tolla, amelybe kamerát integráltak. A hobbi detektívek jövő januártól már megvásárolhatják az új kém eszközt.

Első pillantásra a Pen Cam RPC 300 egy elegáns tollnak tűnik, ám azt csak kevesen láthathatják egyből, hogy egy mini kioldóval ellátott fényképezőt is tartalmaz. A beépített nyolc megabájtos tárolóba összesen 500 kép fér legkisebb felbontásban; USB csatlakozáson keresztül tölthetők át ezek számítógépre. Képeket 640 x 480 vagy 320 x 240 pixeles felbontásban készíthetünk JPEG formátumban. A tollat azonban webcamként is használhatjuk: 30 képkocka készül vele ilyenkor másodpercenként.


Forrás: www.pcwelt.de

A fókuszálás, a fényérzékenység és a fehéregyensúly automatikusan áll be – a gyártó 2,8-as blendeértéket ad meg specifikációnak. Találunk még egy mini LCD kijelzőt is az eszközön. A tíz másodperces önkioldóval érdekes képek készülhetnek. Az áramellátásról egy AAA méretű elem gondoskodik. A Pen Cam RPC 300 14,5 cm hosszú és két centiméter átmérőjű. Elemmel együtt 62 grammot nyom.

A csomag tartalmaz egy tokot, képfeldolgozó szoftvert, meghajtókat, USB-kábelt, öt tartalék tollbetétet és egy műanyag hegyet, ha PDA-val szeretnénk használni a tollat. A fémházas, párnázott tokban kapható Pen Cam RPC 300 ára 99,50 euró.

  • Kapcsolódó cégek:

Azóta történt

  • USB adatkábel a Trusttól

    Személyi számítógépek és notebookok szinkronizálása gyorsan és könnyen a Trust USB 2.0 kábellel.

Előzmények

Hirdetés