A Genoa platformban hozza a Zen 4-et az AMD

A vállalat szerint a Zen 3-at használó Milan platform egy év múlva itt lesz.

Ugyan hivatalosan még meg sem jelent az AMD, Zen 2 magokat használó Rome platformja, a vállalat már elárulta, hogy a következő generációs, Milan platform egy év múlva elérhető lesz. Ez már Zen 3 magokat használ, és a TSMC 7 nm-es EUV node-jára fog épülni.

Hirdetés

Arról sajnos nincs adat, hogy az AMD ebbe mennyi magot épít, de valószínűleg nem lesz újból duplázás, ahogy a Naples és a Rome platform esetében.

Az Anandtech viszont nemrég megkérdezte Forrest Norrodot, az AMD szerverdivíziójának vezetőjét, aki azt állította, hogy a Zen 4 magokat használó platform kódneve Genoa lesz. Ennél többet persze erről sem lehet tudni, ami érthető, hiszen leghamarabb a 2021-es esztendő második felében érkezhet.

A CPU és a GPU-k összeköttetése a Frontier nevű szuperszámítógépen belül

A CPU és a GPU-k összeköttetése a Frontier nevű szuperszámítógépen belül

Forrest Norrod egyébként kitért arra, hogy a nemrég bejelentett, Frontier néven épülő szuperszámítógép egyedi CPU-kat használ, vagyis olyanokat, amelyek nem valószínű, hogy feltűnnek majd kereskedelmi szinten. Ezeknél a kulcstényező az EPYC processzor és a Radeon Instinct gyorsítók közötti összeköttetést biztosító Infinity Fabric interfész volt, ami ugye az AMD saját fejlesztése, vagyis megfelelő licenc hiányában nem tudja más használni.

Általános formában a vállalat inkább a PCI Express interfészre, illetve ennek specifikus kiegészítésére a CCIX-re épít, amely valós támogatással rendelkezik a szerverpiacon belül.

  • Kapcsolódó cégek:
  • AMD

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés