Gamereknek szánja apró, Skull Canyon NUC PC-jét az Intel

Az Intel már egy ideje rebesgeti, hogy készül kis formátumú NUC PC-jükből a Skull Canyon, amit kifejezetten a játékosoknak szánnak. Mindezt persze érdemes a helyén kezelni, és a formátumnak, azaz a NUC családnak megfelelően értelmezni, hiszen 216 x 116 x 23 milliméteres befoglaló méretekkel rendelkező házba nem igazán fér bele minden téren vad hardver. Ennek leginkább a grafikus részleg, és ezáltal a játékok látják a kárát, mivel a Skull Canyon a benne lévő Skylake-alapú Intel Core i7-6770HQ CPU Intel Iris Pro Graphics 580 IGP-jére támaszkodik ezen a téren. Sajnos hagyományos bővítésre sincs lehetőség, de a fanatikusok és vaskos pénztárcával rendelkezők megpróbálkozhatnak külső grafikus dokkoló (például Razer Core) használatával a Thunderbolt 3 porton keresztül.


[+]

A RAM-ok számára két SO-DIMM foglalat áll rendelkezésre, természetesen DDR4 szabványra felkészítve. Adattárolókból két darab M.2-es kártyát fogad, amelyek lehetnek SATA 6 Gbps, PCIe 3.0 x4 vagy NVMe kompatibilisek. Ezek beszerzése a vásárlóra hárul, mivel a termék most is csupán egy barebone. Gondoskodtak a hálózati részlegről, ami mögött Intel Dual Band Wireless-AC 8260 (867 Mbps-re képes IEEE 802.11ac Wi-Fi és 4.2-es szabványú Bluetooth) kombó vezérlő, valamint vezetékes oldalon az Intel I-219V Gigabit Ethernet vezérlő felel.


[+]

Csatlakozók terén is egészen alaposan felkészítették a masinát: az említett egy darab USB 3.1-ként és Thunderbolt 3-ként egyaránt üzemelő USB Type-C foglalat mellé négy darab USB 3.0, valamint egy darab HDMI 2.0 és szintén egy darab mini DisplayPort 1.2 került. Nem feledkeztek meg az SDXC kártyaolvasóról, az analóg 3,5 milliméteres hang ki- és bemenetekről, valamint egy IR-vevőnek is szorítottak helyet.


[+]

Mindezért az Intel 650 dollárt kér, ami nem is olyan rossz ahhoz képest, hogy csak maga a processzor 435 dollárba kerül hivatalosan. A gyártó számítása szerint a gép ára 16 GB 2133 MHz-es DDR4 memóriával, 256 GB-os SSD-vel felszerelve és Windows 10-zel kiegészítve 1000 dollár alatt megállhat. A Skull Canyon NUC előrendelése áprilisban, szállítása pedig májusban veszi kezdetét.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Intel

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés