Asztali mikrofon kukucskált ki a Gamdias köténye alól

Az idei Computexen bemutatott termék egy viszonylag olcsó alternatívát jelenthet a desktop megoldásra pályázók számára.

A Gamdias nemrégiben egy USB-s asztali mikrofonnal jelentkezett, ami szuperkardioid iránykarakterisztikájával igyekszik hangunkra koncentrálni, és a Pheme M1 nevet kapta.


[+]

A 17 cm magas, shock mountos apparátus 14 mm-es kondenzátor kapszulája 192 kHz/24 bites mintavételezéssel dolgozik a 20-tól 20 000 Hz-ig terjedő frekvenciaválasz-tartományban és 110 dB-es hangnyomással képes megbirkózni, miközben az erősítő >72 dB-es jel/zaj arányához 32 ohmos impedancia társul.


[+]

A dönthető (és összehajtható) talpazattal érkező ketyere elején lévő tárcsával a gaint szabályozhatjuk, de benyomásával a fedélzeten körbefutó RGB-s fénycsík 12 világítási módja között válthatunk. A tekerőkapcsoló felett egy LED-es állapotjelzővel kiegészített, érintésérzékeny felület található, amivel nem csupán némíthatjuk az eszközt, de a környezeti zajok szűrését aktiváló ENC (Environment Noise Cancellation) funkciót is életre hívhatjuk. Hátul egy 3,5 mm-es jack állomásozik a kimenetet finomhangoló Streammix tárcsa szomszédságában, amellyel valós idejű monitorozást végezhetünk, míg a mellékelt pop filter alatt két rétegnyi rácsozás figyel.


[+]

Az alul megtelepedett 5/8 hüvelykes menetnek köszönhetően az elvileg 40 euróra árazott konstrukciót felfogathatjuk a legtöbb állványzatra és karra, így az elhelyezést illetően szinte szabad kezet kapunk. A célgéphez egy kábellel csatlakozhatunk, amelynek egyik végén egy USB Type-C, a másikon pedig egy USB Type-A és egy USB Type-C dugasz fityeg.


[+]

Előzmények

Hirdetés