Fuss, Forrest, fuss!

A dizájntermékeiről ismertté vált Thanko 2009 szeptemberében jelentkezett az első MP3-lejátszójával, amely a jelek szerint akkora sikert aratott, hogy szűk fél éven belül elkészítették az utódját is, a fantáziadús nevű Micro Sport 2-t.

Mint ahogyan az az elnevezésből is következik, a gyártó elsősorban a sportolókat célozza meg új, egészen apró és pillekönnyű termékével, de persze mindenki beszerezhet ilyet, aki különlegességre vágyik. Az eszköz – éppúgy, mint elődje – mindössze két kis részből áll. Egy fülhallgatóval egybeépített lejátszóból és egy másik fülhallgatóból. Ebből fakad, hogy a termék leginkább egy headsetre hasonlít, úgyhogy az is örömmel veheti, aki szívesen tetszeleg a testőr, a biztonsági szakember vagy a rettenetesen elfoglalt üzletember szerepében.

Kijelzője nincs, és így nem meglepő, hogy a különböző könyvtárak kezelésére sem képes. Ebből fakadóan a felhasználó mindössze annyit tehet, hogy összeönti az összes zeneszámát és egy nagy halomból válogat. A kisméretű készüléken nem sok gombnak jutott hely, de ahhoz éppen elég van rajta, hogy a dalok között lehessen ugrálni, illetve, hogy a hangerőt kezelni tudja a felhasználó.

A Thanko Micro Sport 2 akksija négy órányi töltés után pontosan ugyanennyi ideig működőképes. Az eszközt csak be kell dugni egy USB portba, és máris csöpög az energia az akkumulátorba, illetve így lehet rá a dalokat is feltölteni. Az új modell négy gigabájtos memóriával rendelkezik, és az MP3 kiterjesztésű fájlok mellett a WMA formátum lejátszására is képes.

A méret és a súly miatt láthatóan számos kompromisszumot kellett kötni a készülék kifejlesztése során, ami biztos, hogy sokakat elriaszt a terméktől. Ám azok, akik kedvelik az izgalmas külsejű, különleges kütyüket, akik szeretnek sportolás közben zenét hallgatni, de nem akarnak matatni egy nagyobb, kényelmetlenebb lejátszóval, elgondolkodhatnak azon, hogy vajon megér-e nekik a Thanko Micro Sport 2 87 dollárt.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés