Érkezik a Fujitsu Stylistic Q550 Slate tablet

A Fujitsu sem maradhat ki az Intel Oak Trail alapú Slate PC bizniszből, ráadásul komolyan is gondolják, amit csinálnak, ugyanis a Stylistic Q550-est kifejezetten üzleti célra fejlesztette ki a vállalat. Az üzleti felhasználók elsősorban az adatbiztonságot tartják a szem előtt, amire a Q550-nél is odafigyeltek, ennek köszönhetően ujjlenyomat olvasó, TPM modul, chipkártya (smart card) olvasó is helyet kapott benne, valamint a BIOS-ba integrálták a Computrace-t is.

A 10,1"-es kapacitív, 1280x800 képpontos IPS érintőkijelzővel ellátott gép hardveres szempontból is megállja a helyét. A fél megabájt gyorsítótárral ellátott, 1,5 gigahertzes Intel Atom Z670 processzor mellé 2 GB DDR2 memória került, a grafikus megjelenítésről pedig a szintén Intel gyártmányú GMA 600 gondoskodik. A beépített tároló 30 vagy 62 GB-os SSD lehet, de emellett rendelkezésre áll SD/SDHC kártyaolvasó és (bootolható) USB 2.0-s csatlakozó is, amire akár külső adattároló is csatlakoztatható.

A kiemenetek között találunk még HDMI és audió kimenetet, valamint dokkoló csatlakozót is; audiobemenet ugyan nincs, csak beépített zajszűrős mikrofonpár. Vezeték nélküli szolgáltatásokból kétsávos IEEE 802.11a/b/g/n Wi-Fi, illetve Bluetooth 3.0 közül választhatunk. A tápellátás a 30 GB-os változatban 2 cellás, a 62 GB-osban pedig 4 cellás lítiumion akkumulátorról történik, ennek megfelelően a két változat súlya 770 és 860 gramm.

A Fujitsu slatek árusítása június 10-én kezdődik, áruk (32-bites Windows 7 Professional operációs rendszerrel) előrendelhető státuszban jelenleg 729 és 849 dollárról indul.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés