Fujitsu blog: a felsőházat veszi be az Eternus DX8900 S4

A fejlesztés mellé érkezik még egy DX8100 S4 jelzésű modell, de csak Japán számára.

A Fujitsu bejelentette Eternus DX8900 S4 jelzésű tárolórendszerét, amelyet kifejezetten a nagyvállalati környezethez fejlesztettek. Ez az S4 sorozatból még hiányzott, hiszen eddig belépőszintű, illetve középkategóriás modellek képezték a palettát, viszont az extrém skálázhatóságot is szem előtt kell tartani.

Az Eternus DX8900 S4 támogatja a nyílt rendszerekkel, például a feladatkritikus x86, a Unix és az x86 szerverekkel való összeköthetőséget, továbbá elérheti az akár 10 millió IOPS-os teljesítményt is, méghozzá 8 kB-os adatok véletlenszerű olvasása során. Ez nagyjából 1,3-szor nagyobb érték az előző generációhoz viszonyítva, ennek az alapját pedig a vezérlőkben található gyorsabb processzorok, illetve a gyengébb típusokhoz képest jóval több memória adja.

A rendszer maximum 24 darab vezérlőt tartalmazhat, amelyekre csatlakoztathatók a nagyvállalati környezetbe szánt SAS és NL-SAS meghajtók. A maximális tárkapacitás elérheti a 141 PB-ot, de ez nyilván nagyban függ a tárolók típusától, illetve az alkalmazott kiegészítőktől. SSD-kre építve ugyanakkor 6912 darab adattároló is befogható. A host interfészek szempontjából a Fibre Channel (16 vagy 32 Gbps) és az iSCSI (1 vagy 10 Gbps) támogatott.

Fujitsu Eternus DX8900 S4
Fujitsu Eternus DX8900 S4 [+]

Az Eternus DX8900 S4 valós idejű adattömörítést is támogat, amellyel akár 50%-kal is csökkenthető az adatok helyigénye, továbbá ennek a teljesítményre sincs jelentős hatása, mivel dedikált lapka végzi a kódoló és dekódoló műveleteket.

Japán külön kap egy DX8100 S4 jelzésű modellt, de ez világszinten nem lesz elérhető. Ennek hasonlók a technikai képességei, csak éppen a kompakt szerverstruktúrát tarja szem előtt, így rendkívül helytakarékos megoldásról van szó.

Az újdonságai csatlakoztathatók a Fujitsu GS21-es sorozatú mainframe-ekhez, amelyek a tervek szerint 2030 után is elérhetők maradnak.

A Fujitsu az Eternus DX8100 és DX8900 S4 tárolórendszerekre már most felveszi a rendelést, viszont a konkrét szállítás január 18-án kezdődik meg.

Azóta történt

Előzmények