Fókuszkalibráló eszköz a Datacolortól

A fotós világban leginkább színkalibráló eszközeiről ismert cég ezúttal egy olyan terméket jelentett be, melynek segítségével ellenőrizhetjük, sőt egyes dSLR fényképezők tudásának köszönhetően be is állíthatjuk egy adott objektív fókuszálását.

Az ötlet nem új, már régebben is léteztek olyan eszközök, melyek segítségével ezt a procedúrát elvégezhettük (például a LensAlign rendszerével). Azonban a Datacolor jóval kedvezőbb áron kínálja termékét.

A ma kapható dSLR fényképezőgépek egy része már kínál olyan funkciót, amely lehetővé teszi a váz és az adott optika fókuszának összehangolását. Leginkább az ilyen fényképezők tulajdonosai vehetik majd hasznát a SpyderLensCal nevű készüléknek, hiszen így korrigálható lesz a front/back fókusz. Kompakt méretei és kis tömege kapcsán a termék akár állványra is szerelhető; a pontos vízszintezést pedig beépített szelencés libella segíti. A készüléket máris elő lehet rendelni, konkrétan megvásárolható pedig a Photokina kiállítás kezdetétől lesz (szeptember 21.). A termék ára sem vészes, a gyártó 59 dollárt kér érte.

Előzmények

Hirdetés