Foglalat nélküli processzorok a VIA-tól?

Chen Wen-Chi, a tajvani VIA Technologies ügyvezetője kijelentette: a cég azt tervezi, hogy a jövőben minden eddiginél alacsonyabb áramfelvételű és Socket-free, azaz foglalat nélküli processzorokat akar készíteni. A kínai Digitimes internetes újság úgy véli, a meglepő döntés hátterében a Barebone mini PC-k és az olcsó számítógépek iránti egyre növekvő kereslet áll. A VIA vezetője állítja, ma több foglalat nélküli processzort adnak el, mint hagyományos CPU-t. A költségek csökkentése is ennek az útnak a helyességét támaszthatja alá.

Miközben a hagyományos számítógépek iránt mérséklődik a kereslet, addig egyre inkább házi multimédiás központ szerepkörben tűnik fel a PC - mondta Chen, aki a Consumer Electronics Show-n (CES) látott számos szórakoztató elektronikai termékét említette példaként.

A házi szórakoztató-multimédiás PC-k területén pedig nem annyira a teljesítmény, mint az ár a döntő és a fontos - állítja a VIA vezetője. A foglalat nélküli processzorok kifejlesztése és készítése segítene csökkenteni a gyártási költségeket. Ma egyetlen CPU-foglalat átlagosan 1,50 dollárba kerül.

  • Kapcsolódó cégek:
  • VIA

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés