Hirdetés

Falra szerelhető látvány-PC az unalmas dobozból? Íme, a Thermaltake Core P5 ház!

A Thermaltake Core P5 fektetve, állítva, falra szerelve is mutatós lehet.

Piacra küldi legújabb házát a Thermaltake, aminek célja a szokványos kasztnikkal ellentétben nem az alkatrészek elrejtése és estenként a könnyebb hordozhatóság megvalósítása (leegyszerűsítve, a komponensek egyben tartása), hanem a látványos megjelenés elősegítése. Ehhez persze a ház megvásárlásán felül szükség lesz némi kreativitásra és mutatós alkotóelemek beszerzésére is.


[+]


[+]

A Core P5 ugyanis az úgynevezett "open frame", azaz nyitott felépítés követi, ami abban áll, hogy a rendszer elemei egy stabil fémvázra rögzíthetőek, amit egyetlen átlátszó lap (jelen esetben nem üveg, hanem akril) fed le - tehát oldalirányból nyitott. Ahhoz tehát, hogy mindez összeépítve jól mutasson, olyan részegységeket is kell összeválogatni. Gondolunk elsősorban a vízhűtésre, ugyanis jól láthatóan erre alapoztak a Core P5 esetében is, azaz akár 480 milliméteres radiátor is helyet kaphat, de a kompakt rendszerekről a gyártó szerint le kell mondani. Nem úgy a léghűtésről, ugyanis ha arról van szó, akár 180 milliméter magas CPU-hűtő is elférhet az alaplap és az akrillap között.


[+]

Arról is gondoskodtak a tervezés során, hogy a grafikus kártyák teljes pompájukban láthatóak legyenek, ezért mellékelnek egy 90 fokos keretet a szükséges PCIe hosszabbító kábelekkel egyetemben. 2,5"-es és 3,5"-es Adattárolók számára négy darab helyet biztosítottak, ebből hármat hátul, egyet pedig a (legfeljebb ATX méretű) alaplap mellett. Az előlapi I/O csatlakozókról sem kell lemondani, két USB 2.0 és szintén két USB 3.0-s aljzat mellett jack audiocsatlakozók sorakoznak.


[+]

A teljesen darabjaira szedhető Core P5 fektetve és állítva egyaránt jól mutathat, de az igazi csemege a falra szerelhetőség. Ezt azonban alaposan meg kell tervezni, ugyanis a "ház" alapterülete 608 x 570 milliméter, a mélysége pedig 333 milliméter, miközben tömege üresen (!) 12,2 kilogramm, ami hardverrel megtömve még többet nyom majd.


[+]

Amennyiben valakinek megtetszett a Thermaltake újdonsága, annak 150 dollárnak megfelelő összeget kell majd kicsengetni. A gyártó ígérete szerint a Core P5-öt a vásárlók később egyedivé tehetik 3D nyomtatott alkatrészekkel, amelyekhez a mintákat hamarosan feltöltik a weboldalukra.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés