Helyesbítve: Extrém tuning pünkösdhétfőn

Úgy tűnik, pünkösdi királyság volt az új CPU-órajel csúcs, melyről alábbi beszámolónk szól. Kicsivel az első 8805 MHz-es eredmény listára kerülése után felmerült, hogy az Asus Crosshair V Formula alaplaphoz kiadott friss, 1402-es BIOS nem tökéletes. Később gyanúsan alacsony SuperPi számok alapján egyre valószínűbbé vált, hogy a processzor tényleges órajele megállt 5,6 GHz-en, csak a hibás BIOS miatt jelzett ennél magasabb értéket.

Thaiföld buddhista állam, így nem valószínű, hogy a pünkösdhétfőt megünneplik, de az extrém tuningosok minden bizonnyal piros betűvel írják majd be a mai dátumot naptárukba. Ma megdőlt a CPU órajelek abszolút világcsúcsa. Az eddig sem gyenge a 8585 MHz-es rekordot a ksin néven futó thaiföldi úriember (vagy hölgy?) 8805 MHz-es eredményével adta át a múltnak.


[+]

Természetesen itt nem stabil órajelről van szó, hanem úgynevezett CPU-Z valid értékről, vagyis addig állt egyben a rendszer, amíg az azonosító szoftver bemérte a csúcsértéket. Az attrakcióhoz (vagy éppen digitális sportteljesítményhez, kinek hogy tetszik) egy AMD FX-8150 Zambezi processzor, folyékony nitrogénes hűtés, no meg egy kis szerencsével fűszerezett tapasztalat és kitartás kellett. Korábban is az AMD processzora tartotta a csúcsot, de mostmár a képzeletbeli dobogó mindhárom fokán a Bulldozer trónol.


(forrás: www.overclockzone.com)

Gratulálunk a nagyszerű teljesítményhez, bízunk benne, hogy egy buddhista ünnepen a mi extrém tuningosaink is összehoznak valami hasonlóan szép eredményt!  

Előzmények

Hirdetés