EVGA E1: karbon, analóg műszerek, csúcshardver

A cég különleges kinézetű asztali PC-jéből nem hiányzik semmi.

Az EVGA-tól nem állnak messze az extrém kivitelű alaplapok és VGA-k, így adja magát, hogy a gyártó saját tervezésű asztali – játékosoknak szánt – számítógépe is messze legyen a hétköznapi modellektől. Az E1 névre hallgató gép egy nyitott, teljes egészében szénszálas keretre épülő házat használ, amelyben egy Z690 Dark Kingpin alaplapot helyeztek el. Az alaplapot (és a másik oldalon a tápot, illetve adattárolókat) tartó lemez nem fixen rögzül az említett kerethez, hanem acélsodronyok közé kifeszítve „lebeg”.

A további fontosabb komponensek között egy vízhűtéssel kiegészített Kingpin grafikus kártyát találunk (valószínűleg a 3090 Ti Kingpin Limited Edition változatot), míg a processzor hűtéséről a cég hetedik generációs, 360 mm-es radiátorral szerelt AiO-ja gondoskodik. Ennek hűtőblokkján LCD kijelzőn tudjuk nyomon követni a különböző működési paramétereket, de a CPU, a VGA és a kültéri hőmérséklet a ház alján található analóg órákról is leolvasható.


(forrás: EVGA) [+]

A teljes rendszer energiaellátásáról a gyártó 1,6 kW-os 80 Plus Titanium minősítésű tápegysége gondoskodik, az E1 számára karbonszálas burkolattal felturbózva.

Az E1 érkezése és ajánlott ára egyelőre nem ismert, de az utóbbival kapcsolatban ne legyenek illúzióink: ez nem annak készül, aki az árcédulát nézegetni szokta. Mindenesetre aki többet szeretne tudni, netán vásárláson gondolkodik, az feliratkozhat az értesítésekre a termékoldalon.

  • Kapcsolódó cégek:
  • EVGA

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés