Hirdetés

EOLIZE SVD-NC12-02 Mini-ITX ház apró szerverekhez

Lehet, hogy az EOLIZE nevű német gyártó nem igazán tűnik ismerősnek, pedig már a hazai piacon is képviseli magát. Ezúttal SVD-NC11-02 modelljüket polírozták kicsit, így született meg az utód SVD-NC12-02 Mini-ITX ház. Első ránézésre valami barebone féleségnek gondolhatnánk, és éppen annak sincs akadálya, hogy egy átlagos, kisméretű asztali számítógépet zsúfoljunk a belsejébe, de funkcionalitása által ennél többre hivatott.

A gyártó elsősorban kompakt file szerverek, házi szerverek és egyedi NAS-ok alapjának készítette, ennek megfelelően felszereltségét is ezekhez a feladatkörökhöz igazította. A ház mérete 317 x 200 x 205 mm, súlya 5,5 kg. Bal oldalán a bekacsoló gomb, a fejhallgató kimenet és a mikrofon bemenet mellett két USB 2.0 port sorakozik.

Az egész előlap ajtóként kinyitható, ekkor férhetünk hozzá a kettő darab, menet közben is könnyen cserélhető Hot Swap fiókokhoz, ezekben bármilyen 3,5”-es SATA merevlemez rögzíthető. Adattárolóból ezen kívül egy 2,5”/3,5”-es fix egység is beszerelhető, mely rendszerlemezként szolgálhat. Az ajtó mögött lehetőség van egy 5,25” meghajtó beszerelésére is.


[+]

A kereszthuzatról egy az előlapba épített 120 mm-es és egy hátsó 80 mm-es ventilátor gondoskodik, így a fiókok hűtése is tökéletes. Belseje Mini-ITX alaplapokat fogad, a rendszer táplálásáról egy 300 wattos SFX táp gondoskodik (24 tűs ATX, 6 tűs PCIe, 2 x 4 tűs ATX 12V, 4 x periféria, 4 x SATA). Az EOLIZE SVD-NC12-02 már hivatalosan is kapható, vételára 99 euró.

Előzmények

Hirdetés