Meghozta a világ első 4K@60 fps-os webkameráját az Elgato

A Facecam nevű modell egy új változatával van dolgunk, ami kiemelkedő képminőséggel kecsegteti leendő gazdáit.

Hirdetés

A Corsair égisze alatt működő Elgato egy tartalomgyártókat célzó webkamerával – a Facecam Próval – gyarapította portfólióját, ami elvileg elsőként tudja a piacon a natív 4K felbontást 60 képkocka/másodperc mellett.


[+]

A 18 antireflektív réteggel bevont, f/2.0 21 mm-es autofókuszos (karcoknak ellenálló) lencsével, illetve Sony Starvis CMOS szenzorral érkező szerkezet fókusztávolságát manuálisan is beállíthatjuk, és e táv minimum 10 cm lehet, viszont felső határ nincs. A 90 fokos látószögű apparátus zársebességét, valamint ISO értékét ugyancsak variálhatjuk, az infravörös fény garantáltan nem fogja megzavarni az érzékelőt, és a széles rekesznyílásnak köszönhetően rossz fényviszonyok közepette is vállalható képet kapunk majd. Az sem mellékes, hogy a zoomolás, döntés vagy horizontális mozgatás (pan) nem befolyásolja a képminőséget.


[+]

Persze ez csak a jéghegy csúcsa, ugyanis rengeteg egyéb funkció áll a rendelkezésünkre, amivel a rögzített videót alakíthatjuk (például demozaikolás, színkorrekció, fehéregyensúly mérése és szabályzása, adaptív zajszűrés, élesítés, villódzás kompenzációja, játék a kontraszttal és a szaturációval, stb.). A kimeneti fájl kódolásának tekintetében H.264 vagy MJPEG között választhatunk, és a 2160p-s részletességet egészen 720p@30 fps-ig butíthatjuk, ha arra volna szükségünk.


[+]

Az energiaellátás és a számítógéppel történő kommunikáció egy leválasztható USB Type-C kábel segítségével valósul meg, a számos szoftveres szettinggel pedig a Camera Hub applikációval babrálhatunk, és a kiválasztott paraméterek közvetlenül a hardverben lesznek tárolva. A GeForce RTX GPU-k tulajdonosai NVIDIA Broadcast integrációra számíthatnak, és a könnyű felfogatás érdekében az eszköz sztenderd negyedhüvelykes szerelékkel érkezik.


[+]

A gyártó által fejlesztett Stream Deckkel remekül összepárosítható, 2 éves garanciával értékesített újdonság vételára nem lett túlságosan visszafogott, hiszen 300 dollárt kell érte leperkálnunk a kasszánál.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés