Megjött az Elgato második generációs Facecam webkamerája

A látószög megnőtt picit, van HDR és akadnak új szoftveres okosságok, de a 120 fps is feltűnik a láthatáron.

A Corsair égisze alatt ténykedő Elgato frissítette a webkameráinak kínálatát, és bemutatta az 1080p-s felbontású, tömörítetlen anyagot 60 képkocka/másodperces sebességgel rögzítő Facecam MK.2-t.


[+]

A kifejezetten élénk színeket ígérő, HDR-es megoldás Sony Starvis 1/2.5" CMOS szenzort kapott, amely 84 fokos látószöggel rendelkezik, és a fókusztávolság 30-tól 120 cm-ig terjed, f/2,4-es rekeszérték, valamint 24 mm-es gyújtótávolság kíséretében. Amennyiben a kép részletességét 720p-re vagy 540p-re csökkentjük, megnyílik az út a 120 képkocka/másodperces videó felvétele előtt, viszont mikrofonról külön kell gondoskodnunk, hiszen az nem került a burkolat alá. A privát szféránk megőrzésének érdekében az Elgato Prime lencse elé takarólapot húzhatunk, és a gyengén bevilágított környezettel megbirkózó eszköz egyedi tervezésű hűtőbordázata 24/7-es használatot is lehetővé tesz.


[+]

Az önmagában 240 grammot nyomó ketyere negyedhüvelykes menettel csatlakozik a csíptetőjéhez, és 2 méter hosszúságú, fonott USB Type-C/Type-A kábellel kapcsolódik számítógépünkhöz. A szoftveres hátországot a Windows, továbbá Apple Mac platformokon egyaránt elérhető Camera Hub applikáció jelenti, aminek telepítését követően számos beállítással eljátszadozhatunk (például pásztázás/döntés, zársebesség, ISO érték, digitális zoom, stb.), és ha NVIDIA RTX GPU dolgozik a vasunkban, a Magic AI Effects segítségével virtuális háttereket tehetünk magunk mögé, aktiválhatjuk az arckövetést, vagy éppen szemkontaktust szimulálhatunk.


[+]

Nem mellékes részlet, hogy a Stream Deckkel hibátlanul együttműködő, (nettó) 150 dollárt kóstáló újdonság a belső memóriájának köszönhetően megjegyzi a különböző szettingeket, így újraindítás után, netán másik rendszerhez párosítva nincs szükség a konfigurálására.

Előzmények

Hirdetés