Élet a Hammer előtt

Minden jel arra utal, hogy az AMD a Hammerre tette fel az összes lapot. Azonban nem hanyagolják teljesen a Socket 462 világát sem, erre bizonyíték a nemrég debütált Thoroughbred, valamint a cég terveiben szereplő későbbi processzorok is.

Egy kínai site nemrég nyilvánosságra hozott egy AMD roadmap-et, mely igen részletesnek tűnt, és a Hammeren kívül a Thoroughbred/Barton párosítás is figyelmet kapott. A hírek szerint az AMD még a harmadik negyedévben piacra dobja a 2400+ kódjelű Thoroughbred magos Athlont. Ezt fogja követni a Barton.

Az első Barton a 2600+ elnevezést kapja, és valóban 512 KByte lesz az L2 cache. Jövő év elejére megjelenik a 2800+ is. Az érdekesség az, hogy több forrás is MP néven emlegeti ezt a verziót, vagyis elképzelhető, hogy dual üzemmódban is lehet majd járatni. Persze korai lenne még reménykedni, ezek az infók nagyon peltyka szinten vannak még.

A másik érdekesség, hogy az AMD piacra akar majd dobni egy 2000+ és egy 2200+ jelzésű, Barton magos Athlont is. Ennek okát mindenki másképpen magyarázza, valószínűleg a marketingesek tudják, hogy mit csinálnak. Az biztos, hogy az AMD a Barton magnál is meg fogja őrizni a 266 MHz-es FSB-t.

Az persze vitatott, hogy mekkora a hitele a myhard.com oldalán található "útitervnek", tehát túl nagy következtetéseket nem szabad még levonni. Annyiban hitelesnek tűnik, hogy Clawhammert csak az év végére, valamint jövőre várja, és túl hihetetlen állítás nem szerepel benne. A pontos tényekről azonban a Barton megjelenés után lehet csak beszélni.

  • Kapcsolódó cégek:
  • AMD

Azóta történt

Hirdetés