Ékkő a nyakban

Az audiolejátszók piaca 2010-re szinte teljesen telítetté vált. A nagy gyártók mellett rengeteg a névtelen termék, és tényleg lassan mindenki megtalálhatja az igényeinek leginkább megfelelő készüléket. Persze néhány igazán nagy nevű vállalat mára teljesen kiszállt ebből az iparágból, ám az iRiver maradt.

Sőt szép lassan a hordozható médialejátszók egyik specialistájává vált, és számos különleges termékkel van jelen a piacon. Ilyen az N15 JEWEL névre hallgató eszköz is, amely – a nevéből is következtethető – kimondottan elegáns, dizájnos. Bár ma már nem újdonság, ha egy elektronikai eszköz egyfajta ékszerként is funkcionál, hiszen a Philips a Swarovskival közösen már évekkel ezelőtt piacra dobott egy kristályokkal ékesített fülhallgatót, és a Vertu telefonok is jó ideje megtalálhatók a piacon, hogy csak néhány példát említsünk.

Az N15 kialakítása során a tervezők azt tartották szem előtt, hogy a végeredmény egy olyan eszköz legyen, amely nyakba akasztva önálló ruházati kiegészítőként is megállja a helyét. A képek alapján és az iRivert ismerve valószínűleg minőségi anyagokból készült a termék, enélkül ugyanis szinte borítékolható lenne a kudarc.

Az új modell egy 120x56 képpontos OLED kijelzőt kapott. Jutott neki egy FM tuner is, így akár rádiózásra is használható a zenehallgatás mellett. A tizenöt órányi folyamatos lejátszást biztosító készülék az MP3 formátum mellett képes a WMA, APE, FLAC és WAV fájlok lejátszására is. 55 x 26 x 13 milliméteres mérete mellé 33 grammos tömeg társul, tehát nem kell félni attól, hogy lehúzza az ember fejét. Elméletileg ebben a hónapban már a boltokba kerül, a két gigás verziója 88, a négy gigabájtos tárolókapacitású változata pedig 110 dollárba kerül majd.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés