Hirdetés

Eizo monitor mozirajongóknak

Nagy felbontású videókat támogató szórakoztatóelektronikai készülékek tulajdonosainak is kedvez új 24,1 hüvelykes, széles LCD monitorával az Eizo. A FlexScan HD2441W számítógépes DVI és D-Sub bemenetei mellett két HDMI csatolóval rendelkezik, melyek révén 1080p felbontásig tudja fogadni a HD videojeleket. A digitális bemenetek mindegyike együttműködik a HDCP másolásvédelmi eljárással, a HDMI kábelen érkező hang pedig (igaz, csak sztereó módban) két jack csatlakozón keresztül továbbítható hangszórókhoz vagy fejhallgatóhoz.

A jelforrások közül könnyen választhatunk, és a monitor kép a képben (PiP) megjelenítésre is módot ad. Mivel két független upstream és két downstream USB 2.0 porttal látták el, ezért két számítógépre csatlakoztatva nem csupán a videojelek között lehet váltani, hanem ugyanaz a billentyűzet–egér páros használható mindkét PC kezeléséhez.

Az 1920x1200 pixel felbontású panel tipikus válaszideje 16 ms, de Overdrive-val eléri a 6 ms-os szürkeárnyalatos reakcióidőt. Fényereje 450 cd/m2, kontrasztaránya 1000:1 (dinamikus szabályozással 3000:1-re ugorhat fel), betekintési szögei (10:1 kontraszt mellett) mindkét tengelyen 178 fokosak. A dinamikus kontraszt mellett említendő az Outline Enhancer funkció, mely a kijelzőbe épített valós idejű, hardveres megoldás az elmosódott felületek élesítésére; erősségét hét fokozatban lehet változtatni.

A beállítást az érintésérzékeny kezelőszerven és a képernyőmenü számos opcióján kívül megkönnyítheti az Eizo által mellékelt szoftver és ICC profil, valamint a gyakori helyzetekhez (videó, kép, szöveg megjelenítése, sRGB stb.) igazodó, előre programozott sémák. A fényerőszabályzás automatikusan figyelembe veszi a környezeti viszonyok változását is. A FlexScan HD2441W ArcSwing 2 állványa dönthető, oldalra elfordítható, de a pivot üzemmódot nem támogatja. A monitor fekete, fehér-ezüst és titán színekben lesz elérhető, várhatóan júliustól. Ára 1350 euró körül alakul.

  • Kapcsolódó cégek:
  • EIZO

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés