Egychipes eSSD-n dolgozik a TDK is

Hirdetés

A TDK neve nem ismeretlen, de a végfelhasználók jóval kevesebbszer találkozhatnak a gyártó nevével, mint a CD-k és DVD-k fénykorában. Ennek oka, hogy a japán vállalat többnyire az üzleti és nagyvállalati tárolók piacán tevékenykedik, de nagy figyelmet szentelnek a különféle beágyazott rendszereknek is. Az egychipes, beágyazható TDK SSD is ez utóbbi szegmens számára készült.


[+]

A 17x17 mm-es, 208 lábbal rendelkező BGA tokozású TDK eSSD egyetlen chipjébe 1-4 GB tárkapacitású SLC típusú NAND Flash memóriát, valamint a korábbi TDK SSD-kből már jól ismert, SATA 3 Gbps szabványt támogató GBDriver RS3 vezérlőt integrálták. Ez egyben azt is jelenti, hogy az új tárolók kis méretük ellenére is rendelkeznek olyan fontos funkciókkal, mint a hibajavítás, S.M.A.R.T, 128 bites AES titkosítás, wear leveling, garbage collection és adatvédelem hirtelen áramkimaradás esetén.

Ami az eSSD-k teljesítményét illeti, a lineáris olvasás 55 MB/s, az írás pedig 30 MB/s tempóval történik, ami figyelembe véve a feltételezett alkalmazási területeket (multifunkciós irodai gépek, játék- és jegyautomaták, POS terminálok, mobil szélessávú eszközök, megfigyelőrendszerek, set-top boxok, UMPC-k stb) elegendő lehet. A termékek sorozatgyártása áprilisban kezdődhet meg Japánban, havi 100 000 darabos mennyiségben. Az mSATA-SATA átalakítóval ellátott mintapéldányok szállítása a partnerek számára már megkezdődött.

  • Kapcsolódó cégek:
  • TDK

Hirdetés