Egy USB-s hangkeltő is beférkőzik az Asus kórusába

Hamarosan háromtagúvá bővül az Asus nyáron útnak indított Xonar márkanevű, PC-s hangkeltőkből álló termékcsaládja. A vállalat a PCI csatolós Xonar D2 után a napokban indította útjára az azzal egyező paraméterekkel rendelkező, de immár PCI Express összeköttetést használó Xonar D2X-et, valamint az USB-s Xonar U1-et – utóbbi a vállalat első olyan hangkeltő-áramköre, mely egy külső készülékházban kapott helyet.

Az USB 2.0 összeköttetést használó Xonar U1 ennek megfelelően elsősorban noteszgépek kiegészítője lehet: a gyártó szerint a modern külsejű házba épített áramkör kimagaslóan jó hangminőségi jellemzőkkel bír, mely különösen fejhallgató használatakor válhat nyilvánvalóvá. A külső hangkeltő egy digitálissal kombinált analóg sztereó kimenettel és egy mikrofonbemenettel rendelkezik, azaz a térhatású hangot csak virtuálisan tudja előállítani a Dolby Headphone vagy Dolby Virtual Speaker technológiák révén. A Xonar U1 ugyanakkor a Dolby Digital Live szabvány szerint képes bármilyen sztereó forrást 5.1 csatornás Dolby Digital jellé konvertálni és azt digitális kimenetén keresztül az erősítőnek, dekódernek továbbítani. A különleges formájú készülékház egyben hangerőszabályzóként és némítógombként is funkcionál; a felső részt tekergetve – akárcsak egy potméterrel – állítható a hangerő, lenyomva pedig elnémítható a kimenet.

A hat színben (fehér, ezüst, fekete, sárga, kék, vörös) boltokba kerülő Xonar U1 dobozába egy sztereó iránymikrofon is kerül. A szett ára és a megjelenés pontos ideje egyelőre nem ismert.

  • Kapcsolódó cégek:
  • ASUS

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés