Dupla GPU került a legújabb EVGA GeForce GTX 560 Ti 2Win kártyára

Jelen pillanatban nem pörög annyira a grafikus kártyák piaca, mint amikor új chipek érkeznek, de a gyártók megpróbálják hasznosan eltölteni a köztes időt és a meglévő eszköztárat felhasználva próbálnak valami újat alkotni. Az EVGA-nál új NVIDIA fejlesztések híján sem unatkoznak a mérnökök, így most az egyedi, dupla GPU-s kártyáiról ismert 2Win családot frissítette, melyben legutoljára márciusban jelent meg új termék – a GTX 460 2Win.

Hirdetés

A gyártó most ismét egy 60-as végű slágerterméket, a GTX 560 Ti-t, pontosabban a GF114-es GPU-t vette elő, hogy megalkossák a 2Win család legújabb tagját. Gyakorlatilag nem másról van szó, mint az NF200 chipet használva két darab NVIDIA GF114 GPU egy közös, 292,1 mm hosszú NYÁK-ra integrálásáról. Utóbbi persze egyedi tervezés, hiszen az NVIDIA ezzel a chippel nem készített dupla GPU-val ellátott referencia kártyát.


[+]

A két darab GF114 kódjelű GPU-koz a gyártó nem nyúlt hozzá, csupán az órajelüket piszkálta meg, így 822 helyett 850 MHz-en járnak (ezzel együtt pedig a shader órajelük is 1700 MHz-re emelkedett). Természetesen a 2x256 bites buszon kapcsolódó memória mennyisége is megduplázódott, azaz 2x1 GB GDDR5 memóriát kapunk, melynek órajele viszont változatlanul 1002 (effektív 4008) MHz.


[+]

A hűtést három darab 75 mm-es ventilátorral oldották meg, melyek fordulatszámát külön szabályozza a kártya, így az egy GPU-t dolgoztató alkalmazások esetében csak az adott GPU hűtéséért felelős ventilátort kell jobban felpörgetni. A ventilátorok alatt egyébként két darab elkülönített, dupla hőcsöves hűtőblokk kapott helyet, tehát a két GPU hűtési rendszere egymástól független.


[+]

A 2Win kártya hátoldalán egy darab mini HDMI és három darab, NVIDIA 3D Surround támogatást élvező DVI található. A kártyán egyébként SLI csatlakozósor is található, ha esetleg két ilyen vezérlőt szeretnénk egymás mellé rakni.


[+]

A PCIe x16 foglalatba illeszkedő kártya tápellátáshoz két darab 8 tűs PCIe tápcsatlakozó is szükségeltetik, és a gyártó szerint legalább 700 wattos tápegység ajánlott hozzá.

Az EVGA GeForce GTX 560 Ti 2Win kártya már megvásárolható, 3 év garanciával 519,99 dolláros végfelhasználói áron, mely nagyjából 20-30 dollárral drágább, mint a GTX 580, de a gyártó állítása szerint az új 2Win utóbbinál körülbelül 30%-kal nagyobb teljesítményre képes.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés