DDR3 memóriák csúcsra járatva

Novemberben felső kategóriás DDR3 memóriacsomagok támadják meg az amúgy sem pangó piacot. A G.Skill megoldása a teljesítményt helyezi előtérbe, míg a Kingston a brutális kapacitással próbál hódítani.

A G.Skill új csúcssebességet kínáló memóriacsomagja 2200 MHz-es effektív órajelen üzemel, amihez egészen alacsony, CL 7-10-10-28-as időzítési paraméterek társulnak. A termék tulajdonságait tekintve bátran állíthatjuk, hogy a piac egyik leggyorsabb kétcsatornás szettje kerül forgalomba.


G.Skill DDR3 2200 MHz

A két darab 2 GB-os DDR3 memóriamodulból álló csomag támogatja az Intel XMP technológiáját, az üzemfeszültsége pedig 1,65 V. A gyártó november végétől szállítja a terméket. A G.Skill még az extra hűtésről is gondoskodott, ugyanis a saját fejlesztésű, Turbulence névre keresztelt modult ajándékozza a brutálisan gyors memóriaszetthez.

A Kingston egészen más utat jár, ugyanis DDR3 szabványra épülő, 12 GB-os memóriacsomagot jelentett be, mely háromcsatornás módban képes üzemelni és összesen hat modulból áll. A vállalat korábban már bemutatott egy hasonló megoldást, de az annyira drága volt, hogy nem sokan engedhették meg maguknak.


Kingston HyperX DDR3 KHX1600C9D3K6/12GX

Az új HyperX csomag KHX1600C9D3K6/12GX típusjelzéssel kerül forgalomba, és 1600 MHz-es órajelet, valamint CL 9-9-9-27-es időzítést kínál 1,65 V-os feszültség alkalmazása mellett. Az alumíniumbordával felszerelt modulok természetesen támogatják az Intel XMP technológiát is. A Kingston 400 dolláros ajánlott fogyasztói árat ad meg a termékre, ami közel 1000 dollárral olcsóbb az elődhöz viszonyítva, igaz, a régi verzió csak három modulból állt.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés