Csúszni fog a Smach Z kézikonzol

Az AMD ugyanakkor hitelesítette a véglegesnek szánt Rhomb modult, így a legnagyobb akadály elhárult a megjelenés elől.

Jó ideje tudható, hogy visszatér a Smach Z kézikonzol, amiből a Gamescomra kivittek egy prototípust is. Ez messze nem a végleges gép volt, hiszen egy ismeretlen Intel platform dolgozott benne, és bőszen ismételgették is a tervezők, hogy a tényleges termék ennél sokkal gyorsabb lesz. Azóta ki is derült, hogy mennyivel, mivel elérhetővé váltak a specifikációk is.

A fejlesztés az Indiegogo gyűjtésnek hála stabil anyagi háttérrel történik. Ennek köszönhetően az AMD már hitelesítette a véglegesnek szánt, RX-421BD SoC APU-t tartalmazó Rhomb modult. Utóbbi a Smach Z kézikonzol legfontosabb része, ugyanis ez egy olyan tokozási konstrukció, ami lehetővé teszi a rendszerben felhasznált rendszerchip és a hozzá tartozó főbb komponensek egyszerű cseréjét. A Smach Z ilyen formában gyorsan felújítható, hiszen a nyomtatott áramköri lapon elég csak a modulokat cserélni, tehát igazából csak az alapgép megjelenése nehézkes, a későbbi frissítések hamar jöhetnek.

A tervezők elmondták, hogy az aktuális tesztjeik alapján a passzív hűtés elég lehet a tervezett 15 wattos TDP konfigurációra, de a teljesítmény növelése is fontos, így gondolkodnak egy ventilátor beépítésén, amivel 28 wattos TDP konfigurációt is be tudnának állítani az APU-nak. A hűtés egyelőre tehát nincs eldöntve, de a támogatók is aktív hűtést szeretnének, így ennek a beépítését megfontolják.

A rossz hír, hogy a rendszer számos egyéb probléma következtében nem lesz ott az E3-on és a Gamescomot is lemondta a cég. A probléma az, hogy a végleges házdizájn nélkül nem tudják prezentálni a terméket, így inkább megvárják, amíg tényleg olyan hardvert tudnak adni a látogatók kezébe, amely megfelelhet a közel végleges állapotnak. A gondoknak köze van ahhoz, hogy késnek a megrendelt műanyagformák, így új partnert kell keresni, ami időbe kerül. Emiatt az egész projekt csúszik, de szerencsére a gondok könnyen kezelhetők, tehát vélhetően nem kell komoly késéssel számolni.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés