Csoda Japánban

Sanszos, hogy a bukméker irodák Godzilla felbukkanására is nagyobb esélyt adtak, mint, hogy egyszer az életben egyetlen koreai gyártó tévéjét is elkezdjék hivatalosan árulni a japán elektronikai üzletekben.

A két ország között mély, és hosszú évszázadokra nyúló ellentét van, ami az LG és a Samsung utóbbi évekbeli brutális megerősödése miatt tovább növekedett. Most viszont megtört a jég, hiszen az LG bejelentette, hogy hivatalosan is elérhetőek lesznek a készülékek a japán piacon.

Első körben tíz modellt küldenek át a tengeren, a hídfőállás kiépítése céljából. Ezek mérete 22-től 55 hüvelykig terjed, tehát láthatóan próbálják a lehető legszélesebb réteget elérni a készülékekkel. Egyelőre csak LCD technológiára épülő TV-ket dobnak át, de később várhatóan a plazmákkal is megpróbálkoznak, bár a Panasonic ellen, idegenben nem túl jók a kilátások.

A flottában helyet kapott a vállalat egyik büszkesége, az ötvenöt hüvelyk képátlójú LX9500 típusjelzésű televízió, amely természetesen Full HD felbontású, képes a 3D és a netes tartalmak megjelenítésére, kellőképpen vékony, és persze csatlakozókkal is jól megszórták. Ez persze még kevés lenne az üdvösséghez, ám a hírek szerint a koreai gyártó minden követ megmozgat annak érdekében, hogy a japán konkurenseknél olcsóbban kínálja termékeit.

A Felkelő Nap Országában egyébként a Sharp dominál 54,4 százalékos részesedéssel. Őket követi a Panasonic 22,1 százalékkal, majd jön az Európában kevéssé erős Toshiba (10,8%), a Sony (9,7), őket követi a Hitachi erősen visszaesve 2,7 százalékkal. A Mitsubishi és a többi kisebb gyártó osztozik a maradék koncon.

  • Kapcsolódó cégek:
  • LG

Előzmények

Hirdetés