Csicsás klaviatúrák bemutatója

Kevesen tudják, hogy a Thermaltake a Tt eSports márkajelzés alatt billentyűzetek forgalmazásával is foglalkozik, sőt nem is akármilyen termékek kerülnek ki a cég boszorkánykonyhájából. A játékosokat megcélzó megoldások közül a Meka G1-es jelzésű versenyző a legújabb, mely fekete színezés mellett fog hódítani. Az USB felületre kapcsolható klaviatúra az adatokat 1000 Hz-es frekvencián továbbítja a számítógép felé, továbbá a gyártó a gondoskodott a megfelelő anti-ghost technológiáról is, ennek köszönhetően a felhasználó rengeteg gombot tud lenyomni egyszerre, amit a termék fel is dolgoz.


Tt eSports Meka G1

Az eltávolítható csuklótámasszal is rendelkező Tt eSports Meka G1 hamarosan kapható lesz, az ajánlott fogyasztói árról azonban még nem beszélt a vállalat.

Hirdetés

A Microsoft szintén bemutatott egy billentyűzetet, ám fontos tudni, hogy az Adaptive Keyboard még csak prototípus szintjén létezik. A termék két részből áll. A méretes érintésérzékeny kijelző a vezérlést könnyíti meg, míg maguk a billentyűk a szokásos funkciójukat látják el. Ezt persze a vállalat mérnökeinek sikerült még tovább csavarni, ugyanis a gombok felülete is LCD kijelzőt használ, vagyis bármikor megváltoztatható a tartalmuk. Ez a szolgáltatás tökéletesen alkalmazható a funkcióbillentyűk mellett. Példának okáért, ha lenyomjuk a Windows gombot, akkor az alfanumerikus részen dinamikusan megjelennek az egyes billentyűkhöz rendelt parancsok.


[+]

A billentyűk háttérszíne is megváltoztatható, sőt akár egy képpel is alá lehet festeni a gombok kijelzőit. A felső LCD megjelenítő egyébként képnézegetőnek is jó, ahol az érintésérzékeny felület kihasználásával lehet navigálni. A termékről egy érdekes videó is érkezett, ahol mindezt alaposabban is meg lehet csodálni:

A Microsoft a prototípust a 2010-es UIST Student Innovation Contest rendezvényen keresztül teszi próbára, ahol a jelentkező diákokra lesz bízva a termék szolgáltatásainak minél produktívabb kihasználása. A megjelenésről még nem beszélt a redmondi óriáscég, így a lehetséges árazást nem is érdemes boncolgatni.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés