Csendes Radeon X1600-asok a HIS-től

A HIS az elsők között dobja piacra Radeon X1600-as grafikus gyorsítóit. Az ATI új generációs termékeinek középkategóráját képviselő, 12 pixelfutószalagos modellek a csendes és hatékony működtetést lehetővé tevő IceQ hűtővel jelennek meg, amely ugyan elfoglal egy plusz kártyahelyet, ám a gyártó adatai szerint akár 11 fokkal hűvösebb üzemet, illetve jóval kisebb zajszintet tesz lehetővé, mint a standard megoldások. A termetes hűtőborda és az átlagnál nagyobb ventilátor ugyanakkor a tuningra is jó lehetőséget biztosít, így aligha meglepő, hogy a HIS tervezi a kártyák gyárilag túlhajtott iTurbo változatának megjelentetését is.

A HIS-féle Radeon X1600 XT kártya órajelei a referenciát követik: a GPU 590 MHz-en, a memória effektíve 1,38 GHz-en fut. A GDDR3 memóriachipek összkapacitása 256 MB. A nyákon két DVI-I, valamint egy csak kimenetként funkcionáló, HDTV-t támogató TV-csatlakozó található.


HIS X1600XT IceQ DL-DVI DVI 256MB GDDR3 PCIe

A Radeon X1600 Pro esetében a GPU 500 MHz-es órajele megegyezik a referenciával, ám a 256 MB-os GDDR2 memória 780 helyett 800 MHz-en ketyeg. A grafikus vezérlő egy DVI-I, egy VGA és egy (HD)TV-kimenettel bír, a video-in funkciót testvéréhez hasonlóan nélkülözni kénytelen.

Természetesen mindkét típus PCI Express x16 interfészt kapott, és alkalmazhatóak CrossFire konfigurációban is. Árukról egyelőre nincs adatunk. A mellékelt szoftverek között a Dungeon Siege teljes verziója, a 3D Album PicturePro, a Power Director 3 SE Plus, valamint a Power2Go 4 található meg.

  • Kapcsolódó cégek:
  • ATi
  • HIS

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés