Hirdetés

Cryorig R1: totálisan új szereplő a hűtők piacán

Hirdetés

A Cryorig név valószínűleg nem sokak számára árulkodó, ami érhető, hiszen a céget idén alapították és mindmáig nem hallattak magukról, de nem titkolt céljuk, hogy előkelő helyet vívjanak ki a PC-s hűtés és később a perifériák terén is. Első termékük, az AMD és Intel termékekre egyaránt felhelyezhető, azaz univerzális lefogatást használó Cryorig R1 az előbbi kategóriába érkezik, és elmondásuk szerint olyan veteránnak számító csapat dolgozott rajta, melynek tagjai korábban a Thermalright, Prolimatech és Phanteks cégeknél szereztek tapasztalatot.


[+]

A csúcskategóriába szánt R1 130 x 140 x 168,3 mm-es méretekkel és 936 grammos tömeggel érkezik, ami ventilátorokkal egészen 1181 grammig hizlalható. A nikkelezett réztalpból összesen 7 darab 6 milliméter vastag, parabolikusan elhelyezett hővezető cső indul ki (Convex-Align), és ezek szállítják a hőt a két nagyobb részre osztott alumínium bordára, melyek tulajdonképpen egyenként is külön-külön részből épülnek fel.

Az úgynevezett Jet Fin Acceleration Systemnek elnevezett kialakítás szerint ugyanis az egyes tornyokat alkotó bordák különböző lamellatávolsággal érkeznek. A levegő belépő szekciójánál alkalmazott lamellák közötti hézag 2,4 milliméter, míg az úgynevezett kilépő szekciónál (ahol a levegő távozik) a távolság már csupán 1,8 milliméter, ezáltal a kilépő levegő felgyorsul.

Az R1 kétféle ventilátorkiépítést kap, mivel a dupla tornyos kialakítás akár három légkavaró elhelyezését is lehetővé teszi. Az R1 Ultimate két darab, 26 milliméter vastag és 140 milliméter átmérőjű XF140 ventilátorral dolgozik, amiből akár egy harmadik is rápattintható a toronyra. Ezzel szemben az R1 Universal egy darabbal rendelkezik a fenti szélgépből, illetve még egyet használ a szintén 140 milliméteres, de csupán 13 milliméter vastag XT140-es típusból. Ami ezek technikai paramétereit illeti, mindkettő ventilátortípust PWM-es fordulatszám-szabályozással látták el, melynek következtében lapátjaik percenként 700-1300 fordulatot tehetnek meg. Ennek megfelelően a vékonyabb kivitel (XT140) zajkibocsátása 20-24 dB(A), légszállítása legfeljebb 65 CFM, míg az XF140 19-23 dB(A) zajt csap és 76 CFM levegőt szállít. Mindkét típus esetében vastag gumialátéteket használtak a rezgéscsillapítás érdekében.


[+]

A Cryorig egyelőre nem adott közre árat, ugyanis az R1 Ultimate és a felsorolt ventilátorok csak a jövő év januárjában kerülnek piacra, míg az R1 Universal debütálása februárban esedékes. Valószínűleg a januári CES-sel párhuzamosan már ezek az adatok is publikussá válnak.

Hirdetés

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés