Corsair Lapdog: az ölbe vehető hordozható játékos vezérlőközpont

Érdekes koncepcióval kísérletezik a Corsair, hogy PC-s oldalról kényelmesebbé tegye a nappiban történő játékot.

A Corsair kissé fura nevű, Lapdog kiegészítője a nappaliban való játék során lehet nagy segítség, vagy azoknak, akik egyszerűen szeretnek fotelből játszani a PC előtt. A "hordozható játékos vezérlőközpont", ahogy a gyártó nevezi, nem más, mint egy memóriahabos ölpárna, aminek alumínium borítású (amúgy műanyag vázas) tetejére felerősíthető a Corsair K65 vagy K70 billentyűzet, továbbá található rajta egy 28 x 28 centiméteres egérpad is, ahol bármilyen rágcsálót tologathatunk.


[+]

Pontos méretekkel a Corsair nem szolgál, de a képek alapján a Lapdog nem nevezhető aprónak, 2,63 kg-os tömege pedig egy átlagos 15,6"-es notebookénak felel meg. Ami a csatlakozásokat illeti, az egér és a billentyűzet a belsejébe rejtett USB aljzatokra kapcsolódik, így ezzel a megoldással a kábelek elvezetését, elrejtését is megoldották.


[+]

Oldalára helyezett külső csatlakozókon keresztül további két USB 3.0-s eszköz fogadását támogatja a Lapdog, míg maga az eszköz egyetlen 5 méteres USB kábellel kapcsolható a PC-hez. Mindez nem lenne kivitelezhető külső tápellátás nélkül, így a termék dobozában egy 12 voltos hálózati adaptert is mellékelnek. A Lapdog tehát nem szabadítja meg a vásárlót a kábelektől, ami kissé kényelmetlenné teszi a használatát.


[+]

A megjelenésére elég sokat kellett várni, hiszen egy évvel ezelőtt mutatták a be az első demó darabokat, ám csak most vált elérhetővé. 2 év garancia mellett 130 eurós áron kínálják, ami nem csekély összeg érte. A gyártó egyébként nem titkoltan a nappaliba szánt Bulldog PC mellé ajánlja, ami szintén napokon belül megjelenhet.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés