2019. június 18., kedd

Útvonal

Hírek » Alaplap rovat

Computex 2009: Atom alaplap PCI Express csatolóval

  • (f)
  • (p)
Írta: | | Forrás: PROHARDVER!

Az ECS 945GCD-M típusú terméke modern grafikus kártyákat is fogadhat.

Az ECS a Computexen egy igen érdekes koncepcióval állt elő. Olyan microATX méretű alaplapot tervezett az 1,6 GHz-es órajelen üzemelő Intel Atom 230 típusú processzor köré, mely PCI Express x16 csatolóval is rendelkezik. A tizenhat csatornás port vezérlését a 945GC jelzésű északi híd biztosítja, míg az PCI Express x1 foglalatról az ICH7 déli híd gondoskodik.

Amennyiben a felhasználónak nincs szüksége diszkrét grafikus kártyára, a GMA950-es integrált grafikus vezérlő is rendelkezésre áll, mely az alapszolgáltatásokat képes ellátni. A DDR2 szabványú memóriamodulok a narancssárgára festett DIMM foglalatokba illeszthetők, kapacitásuk maximum 2 GB lehet. Az adattároló és az optikai meghajtó a három darab SATA portra köthető, az egy darab PCI foglalatba pedig tetszőleges bővítőkártya helyezhető. A hangkeltésről hatcsatornás audiokodek gondoskodik, emellett az alaplap 10/100-as Ethernet interfésszel is fel van szerelve.


ECS 945GCD-M - Fotó: PROHARDVER! [+]

A termékhez használt monitort D-Sub kimenetre lehet kötni, míg a perifériák csatlakoztatására a PS/2 és a soros port mellett, négy darab USB interfész áll rendelkezésre. Ezenkívül az alaplap hátlapján egy párhuzamos port is megtalálható.

Az ECS 945GCD-M várhatóan ebben a hónapban kerül az üzletekbe, ajánlott fogyasztói árról azonban még nem érkezett információ.

Azóta történt

Gyártók, szolgáltatók

Hirdetés

Copyright © 2000-2019 PROHARDVER Informatikai Kft.