Computex 2023: újdonságok a DeepCoolnál

Az idén szinte kötelező moduláris ház mellett egy szteroidkúrára fogott vízhűtést és léghűtések garmadáját is kiállították.

A DeepCool standján (vagyis inkább lakosztályában, hiszen nem a kiállításon, hanem egy külön helyszínen találkozhattunk velük) a legnagyobb helyet a moduláris, megjelenését tekintve a negyedik negyedévre várható Morpheus nevű számítógépház foglalta el. A teljes méretű ATX tornyot összeállíthatjuk egy- és kétkamrás belsővel is, attól függően, hogy több hűtést vagy inkább egy függőleges elrendezésű VGA-t szeretnénk belül látni.


[+]

Ez az alaplapi tálca cseréjével és áthelyezésével realizálható, így a ház megvásárlásakor két tálcát is kapunk – már csak ebből is következik, hogy a Morpheus nem lesz olcsó mulatság, jelenleg 250 euró körüli árat becsülnek hozzá. A gépház első körben fehér és fekete színben jelenik meg, a fotókon látható zöldes megoldás csak azt demonstrálja, hogy kellően nagy igény esetén hajlandók egyedi színekkel is dolgozni.


[+]

Szellőzésről és hűtésről nem lesz nehéz gondoskodni a Morpheusban, hiszen hat darab 20 cm-es légkavaró (vagy több sornyi 14 cm-es ventilátor) is elfér benne. Az egyediségre vágyók apró műanyag elemekkel ki is dekorálhatják a fedlap szellőzőnyílásait – egy zacskónyi ilyen műanyag pöcök tartozékként jár is a házhoz.


[+]

A hűtések oldalán a legnagyobb teljesítményű modell az LT820 vízhűtés, amely igazából a jelenlegi LT széria megnövelt méretű változata, 420 mm-es radiátorral és 300 wattot jóval meghaladó ajánlott TDP-vel. Ez utóbbit pontosan még nem árulták el, de tesztjeik során a túlhajtott Core i9-13900 hűvösebb hőmérsékleten tartása sem okozott neki problémát. Pontosabb adatokat a negyedik negyedévi megjelenés előtt kaphatunk majd a várhatóan 180 euró körüli áron megjelenő hűtőről.


[+]

A léghűtések területén a cég az AK620 digitális kijelzővel felszerelt változatának külön méretű verzióit (AK400d, AK500d, stb.) állította ki – ezek a harmadik negyedévtől érkezhetnek, mérettől függően 45-80 eurós árakkal.


[+]

A topflow hűtésre szomjazók vágyát elégítheti ki az AN600, amely a harmadik negyedévben jelenhet majd meg 50 euróért. A 12 cm-es ventilátorra és hat hővezető csőre épülő processzorhűtő 40 mm magas, a gyártó pedig egészen magas, 160 wattos TDP-ig meri ajánlani.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés