Computex 2017: tápos újdonságok a Seasonicnál

A patinás márka mindenki igényét megpróbálja kielégíteni.

A Seasonicot talán senkinek sem kell bemutatni, hiszen megbízhatóságával kapcsolatosan legendák keringenek az interneten, másrészt nem ma kezdtek tápokat fejleszteni és gyártani. A Computexre is hoztak egy pár újdonságot, ezeket fogjuk most sorra átvenni, de nem árt a tavalyi kiállításon látottakkal tisztában lenni, ugyanis van némi összefüggés az akkor bemutatott modellekkel.


[+]

Rögtön itt van példának okáért a Prime sorozat, aminek 80 Plus Titanium hatásfok besorolású modellje 850 wattos teljesítménynél tetőzött, szemben a 80 Plus Gold 1000 és 80 Plus Platinum 1200 wattjával. Idén pótolták a lemaradást, így a Titanium változat is eléri az 1 kW-os határt.


[+]

Szintén tavalyi ígéret volt a Prime sorozatból a passzív variáns, azaz a Fanless kiadás, de ezt is csak idén, egy év csúszással tudták szállítani. A Seasonic Prime Titanium Fanless tehát készen van, valóban nincs benne ventilátor, ahogy az látható az alaposan kilyuggatott házon keresztül is. Egyelőre egyetlen modellel rukkoltak elő, egy 600 wattos kiadással, aminek a hatásfoka – nevéhez hűen – a 80 Plus titán fokozatához elegendő. A garancia erre a modellre is 12 év lesz, akárcsak a Prime sorozatra.


[+]

Árakról egyelőre nem esett szó, de kevésbé kell zsebbe nyúlni, ha a Focus család valamelyik tagja a kiszemelt. Az egész sorozat gerincét a Focus és Focus+ modellek adják, ráadásul az utóbbit szétválasztották hatásfok szerint Focus+ Gold és Focus+ Platinumra, de nem csak ez az egyetlen különbség: előbbi félmoduláris, utóbbi viszont teljesen moduláris kábelezésű.

A Focus+ modellek 550, 650, 750 és 850 wattos teljesítmény leadására képesek, míg a kizárólag félmoduláris, 80 Plus Gold hatásfokú Focus 450, 550, 650 és 750 wattos változatokban lesz kapható. Függetlenül attól, hogy a Focus vagy a Focus+ modellekről beszélünk, közös bennük a DC-DC topológia, az aktív PFC, a szűk tartományú (±3%) feszültségszabályozás, a szilárdelektrolit kondenzátorok használata, a 10 év garancia, illetve a 120 milliméteres hűtőventilátor. Ez utóbbi képes passzív módban is működni, de ha igényt tartunk rá, akkor a hátoldalon lévő gombbal felülbírálhatjuk ezt a beállítást, azaz kikényszeríthető a ventilátor folyamatos aktív üzeme.


[+]

Az igazán spórolós megoldást az S12II Eco Plus testesíti meg, amit a 80 Plus Bronze-nak megfelelő hatásfok is sugall. Ez a típus mindenféle különleges topológiát és extrát nélkülöz majd (leszámítva a minőségi alkatrészeket) 400, 500 és 600 wattos terhelhetőségű kiadásokban készül el, és három év garanciát vállal rájuk a gyártó.


[+]

Végül egy prototípusnak mondható tápot is láthattunk, ami a Prime Ai Touch Gold nevet viseli magán, és már a piros-fekete színkombináció is elég hozzá, hogy magára vonja a figyelmet. A Seasonicnál még nem döntötték el, hogy ez a modell piacra kerüljön-e, de a termék lényegében készen van, persze apróbb finomítások azért még lehetnek. Egyetlen, 850 wattos teljesítményben gondolkodnak, 80 Plus Gold hatásfok mellett, teljesen moduláris felépítéssel, 135 milliméteres ventilátorral hűtve.


[+]

Természetesen erről sem maradhatott le az a bizonyos hátoldali gomb, de itt bővebb funkciója van, ugyanis ötféle hűtési házirendet állíthatunk be vele, az éppen aktívat pedig a gomb színe jelzi a felhasználó számára.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés