Az MSI VR One Backpack mobilizálja a virtuális valóságot

Előreláthatólag a PC-t rejtő akkus hátizsák nem lesz olyan nehéz, hogy az gondot okozzon.

Azt nem állítanánk, hogy nagy keletje lenne a VR hátizsákoknak, hiszen csak most lesz elérhető ez a termékkategória, de a Computex óta a gyártók nagyon rá vannak állva arra, hogy mobilizálják a szárnyait bontogató virtuális valóságot. Ezekre különféle megoldások születnek majd, melyek közül az egyik, hogy egy hátizsák formájában a hátunkra vehetjük a komplett, VR-alapot adó PC-t. Az Alienware, a Colorful, a HP, az MSI és a Zotac is bemutatta már prototípusnak betudható VR hátizsákjait, de a napokon belül kezdődő Tokyo Game Show alkalmával az MSI előrukkol a véglegesnek szánt VR One-nal.

Hirdetés

A cég által közreadott információk szerint a hátizsák nagyjából 3,6 kilogramm lesz, amiben a két akkumulátor tömege is benne van már, amelyek egyenként 1,5 órányi játékidőt tesznek lehetővé és menet közben, azaz kikapcsolás nélkül cserélhetők. A töltöttséget négy-négy LED jelzi, de igény szerint a töltőről is üzemeltethető az eszköz, ha van a közelben konnektor.


[+]

A technikai paraméterekkel kapcsolatosan nem teljes a kép, de a tuningolható Core i7 processzorból (ami a mobil variánst jelenti minden bizonnyal), az NVIDIA GeForce GTX 1070-ből (valószínűleg szintén mobil verzió) már lehet következtetni, hogy mire lesz elég a "csomagban" rejlő erő. Csatlakozókból elérhető lesz a HDMI, mini DisplayPort, Thunderbolt 3 kompatibilis USB Type-C aljzat és további négy USB 3.0-s port. A hűtésről kilenc darab heatpipe és két darab 9 centiméter átmérőjű ventilátor gondoskodik 41 dB-es zajt csapva, de a virtuális valóságba lépve ebből úgysem hallunk majd semmit. A rendszer állapota egyébiránt mobilon is követhető lesz a Dragon Center alkalmazáson keresztül.

Hogy mindez mennyibe fog kerülni, az majd a szeptember 15-18-ig tartó kiállítás alatt fog várhatóan kiderülni a pontos technikai paraméterekkel egyetemben. Azt azonban érdemes lesz észben tartani, hogy a hátizsákhoz nyilván nem jár majd a VR szemüveg és a hozzá tartozó kiegészítők, így annak árát is bele kell kalkulálni az esetleges vásárlásba.

  • Kapcsolódó cégek:
  • MSI

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés