Computex 2015: merülés a DeepCool megjelenés előtt álló újdonságaiba

A DeepCool több gyártóhoz hasonlóan a teljes termékpalettát felvonultatta, de az újdonságokat külön kiemelte a sorból, hogy azok jól láthatók legyenek. Elsőként a cég TF szériás ventilátorát tekinthettük meg, ami fehér, fekete és piros színben is elérhető lesz, ezekkel harmonizáló LED-es világítással és rezgéscsillapítással ellátott felfogatási pontokkal. Bár a világítás miatt elsőre bazárinak tűnhet az új termék, igazság szerint nem az. A majdnem teljesen zárt csapágyazásnak hála a por és víz nem juthat be, a kenőanyag pedig nem jut ki, így az élettartam egészen magas (100 000 óra).


[+]

Az egyébként egyben leemelhető lapátokat is érdemes megnézni, ezek ugyanis a gyártó szóhasználata szerint kétrétegűek, azaz olyan csatornákat alakítottak ki, amelyek csökkentik a szélzajt és növelik a légnyomást


[+]

A 12 cm átmérőjű és 170 grammos TF ventilátorok 500-1800 rpm-es fordulatszám-tartományban működnek, ennek megfelelően pedig 17,6-31,3 dB(A) zajt bocsátanak ki. A maximális légszállítás 58,49 cfm.

A bevezetőben említettük, hogy a cég két új házat is hozott, amelyek még bemutatás előtt állnak. Természetesen most sem átlagos házakról van szó, ahogy azt a DeepCooltól megszokhattuk – elég, ha csak a TriStellarra gondolunk. Az egyik a kettő új ház közül annyira új, hogy még neve sincs, de a hagyományos kocka dizájnt követi, és ITX platformot fogad. Akárcsak a TriStellar, ez is több, különféle rekeszeket kínál az adattárolónak, a tápegységnek és az alaplapnak, sőt a VGA egy olyan akrilbúra alá kerül, ami láthatóvá teszi magát a kártyát. Természetesen a vájatokba rejtett, változtatható színű világítás sem maradt le.


[+]


[+]

A másik ház a Nephrite névre hallgat, és szintén ITX-es platformoknak adhat otthont, de méretét tekintve kompaktabb, mint a másik új, egyelőre név nélküli modell. Első ránézésre jól látszik, hogy itt sem a megszokott külsővel lesz dolgunk, noha megjelenése eléggé hasonlít a PlayStation 4-re, és ezt a cégnél sem tagadják. Az érdekességet egyrészt a karbonnal bevont könnyű oldallap, másrészt pedig a VGA kiemelése szolgáltatja, ami itt is átlátszó búra alá került, ám ezúttal oly módon (természetesen riser kártya segítségével), hogy a behelyezett videokártya minden lényeges oldala látható.


[+]


[+]

A két házzal kapcsolatos megjelenésről egyelőre nincs információ, a vállalat ugyanis nem egyszerre szeretné majd piacra küldeni újdonságait, ám még nem döntöttek róla, hogy melyik legyen az első. Az viszont biztos, hogy egyik sem lesz olcsó.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés