Computex 2013: Enermax újdonságok

Sok más gyártóhoz hasonlóan az itt kiállított termékek java nem számít teljes mértékben újdonságnak, hiszen egy részük már látható volt az idei CeBIT kiállításon. Erre jó példát kínálnak a gyártó Fanless tápegységei: a moduláris, 80 Plus Platinum fokozatával rendelkező igencsak súlyos tápegységek 550 és 650 watt összteljesítményt lesznek képesek kipréselni magukból, ha a végleges példányok a piacra kerülnek.

Enermax Fanless tápegységek
Enermax Fanless tápegységek (forrás: PROHARDVER!) [+]

Ezzel szemben teljesen új eresztés a Triathlor Gold tápcsalád, aminek neve szintén árulkodó. A félmoduláris tápegységek ugyanis szintet lépnek a korábbi modellhez képest, azaz fejlettebb elektronikával készülnek, amiből fakadóan takarékosabban bánnak az energiával. Mindez egyben azt is jelenti, hogy a 80 Plus Gold minősítéssel fognak rendelkezik (az elődök csak Bronze-ig jutottak).

Enermax Triathlor Gold
Enermax Triathlor Gold (forrás: PROHARDVER!) [+]

Házak terén olyan nyalánkságokkal lehetett találkozni, mint a rózsaszínű Ostrog, de az igazi újdonságot lényegében az iVektor szolgáltatta. A fehér, piros és fekete színű, acélból és műanyagból készülő ATX toronyházak lényegében nem hoztak világmegváltó újításokat, de nem is ez volt a cél, hanem egy átlagos kinézetű, ugyanakkor igen tágas beltérrel rendelkező, könnyen szerelhető, sok hardverelemet befogadó termék megalkotása. Egyetlen extrája csupán, hogy a ház borítása puha bevonatot kapott, ami sokak számára tetszetős lehet.

Enermax iVektor Enermax iVektor
Enermax iVektor (forrás: PROHARDVER!) [+]

Szintén nem teljesen mondhatók újnak a gyártó T40 jelzésű hűtői, amelyek a már jó ideje kapható ETS-T40 CPU-hűtőkre épülnek, ám most pőre fém helyett matt fekete (Black Twister) és fehér (White Cluster) külsőben pompáznak. A CeBIT-en még Pluto Edition-nek hívott univerzális hűtők végleges típusszámozásuk ETS-T40-BK és ETS-T40-W lett. Természetesen nem csak egyszerű festésről van szó, hiszen az jelentősen rontana a hatásfokán, hanem ezt elkerülendő a gyártó egy egyedi TCC bevonatot alkalmazott, ami ráadásul a korróziónak is ellenáll.

Enermax T40 matt feketében és fehérben Enermax T40 matt feketében és fehérben
Enermax T40 matt feketében és fehérben (forrás: PROHARDVER!) [+]

A fekete és fehér variánson kívül más színekben is látható volt a T40 a standon, ám ezek inkább csak érdekességként voltak kiállítva, végleges termék nem várható belőlük.

Enermax T40 processzorhűtő többféle színben
Enermax T40 processzorhűtő többféle színben (forrás: PROHARDVER!) [+]

Ezenfelül szinte a gyártó összes új ventilátora ki volt állítva, köztük olyanok, amelyek maximális fordulatszáma egy kapcsolóval limitálható, választható (APS), illetve notebookhűtőkből is akadt szép számmal.

Enermax Aeolus
Enermax Aeolus laptophűtő (forrás: PROHARDVER!) [+]

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés