CES 2023: Swift notebookokkal is újít az Acer

Többféle kiépítés lesz a sorozatból, amelyek eltérő előnyöket kínálnak.

Az Acer az idei CES alkalmával a Swift sorozatba tartozó notebookjait is frissítette, ezen belül is többféle megoldás érkezik majd az év első felében.

Talán a legnagyobb érdeklődés a Swift Go modelleket övezi, amelyek 14 és 16 hüvelykes kijelzőtkaptak. Ráadásul nem akármilyeneket, konkrétan VESA DisplayHDR True Black 500 hitelesítéssel rendelkező OLED opciókat, amelyek a DCI-P3 színteret 100%-ban lefedik. A kisebbik panel 90 Hz-es frissítést és 2880x1800 pixeles felbontást kínál, míg a nagyobbik esetében ez a két érték rendre 120 Hz és 3200x2000 pixel.


[+]

A nem túl vastag vázat használó szerkezetek 13. generációs Core i3, i5 vagy i7 processzorokat használhatnak a Raptor Lake-H és -U sorozatból. A kijelzőt minden esetben ezek IGP-je hajtja meg. a rendszermemória pedig akár 16 GB is lehet. Az adatokat egy maximum 1 TB-os PCI Express 4.0-s SSD tárolhatja, de ha inkább az árral való spórolás a fontos, akkor egy lassabb 256 GB-os verziót is lehet választani. A Wi-Fi 6E-t, Thunderbolt 4-et, HDMI 2.1-et, illetve microSD szabványú memóriakártyákat fogadó kártyaolvasót is kínáló notebookokon egy 1440p-s webkamera is lesz. Utóbbi azért fontos, mert az Acer kifejezetten a konferenciabeszélgetésekre szabta a rendszert, így a hardver mellé PurifiedView és PurifiedVoice szoftvereket is biztosít a cég. A Swift Go 14 és 16 május-júniusban érkezik, rendre 850 és 800 dollártól.

Némileg komolyabb holmi lesz az Acer Swift X 14, amely kétféle 14 hüvelykes panelt is bevet. Az egyik OLED megoldásnak számít, és 2880x1800 pixelt biztosít, míg a másik szimpla IPS opció, 2560x1600 pixeles felbontással. Természetesen előbbi drágább és jobb képminőséget is ad.


[+]

A hardveres alapot Raptor Lake-H sorozatú Core i5 és i7 processzor adja, amely mellé GeForce RTX dedikált GPU kerül, de azt nem tudni, hogy pontosan milyen típusú. Az LPDDR5 memória kapacitása lehet 8 vagy 16 GB, és ezt előre el kell dönteni, mert útólagos bővíthetőség nincs. Az adattároló azonban később cserélhető, de előre is lehet választani 0,5 és 1 TB-os SSD között. A Swift X 14 forgalmazása áprilisban kezdődik meg, méghozzá 1100 dolláros kezdőáron.

Végül készül az Acer Swift 14, ami Go és X jelzés nélkül is igen komolynak tűnik a repülőgép-ipari minőségű alumíniumból készült unibody vázával.


[+]

Ez a modell nagyon könnyűnek és nagyon vékonynak számít, miközbn a belsejébe Raptor Lake-H sorozatú Core i5 és i7 processzor kerül, a kijelzőnek meghajtásáról pedig mindig az IGP gondoskodik. A memória kapacitása 8-től 32 GB-ig konfigurálható, míg az SSD maximum 1 TB-os lehet, továbbá alapfunkció a Wi-Fi 6E, ráadásul az érintőképernyő Antimicrobial Gorilla Glass üveget kapott. Ez a modell márciusban érkezik, 1400 dolláros kezdőáron.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Acer

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés