Hirdetés

CES 2022: kék vagy piros? Az ASRock barebone-oknak egyre megy.

Az új DeskMeet termékcsalád hírhozói az Intel és AMD platformokon egyaránt képviseltetik magukat, s talán a hardvereink sem feltétlenül sülnek bennük ropogósra.

Az ASRock két barebone gépet mutatott be, amik 8 literes térfogattal, Intel B660, valamint AMD X300 vezérlőhidakra épülve érkeznek a porondra, egészen szemrevaló, könnyen bővíthető házakban. Az új masinák egyedileg tervezett ITX-es alaplapokkal jönnek, amelyeket úgy alakítottak ki, hogy minimalizálva legyen a belső kábelezés mértéke, de a 80 Plus Bronze hatásfokú, 500 wattos (egyébként ATX-es) tápegységek is a jobb kábelmenedzsment és szellőzés jegyében lettek finomítva. Mindkét deszka négy DDR4 DIMM slottal és egy x16-os PCI Express 4.0 (illetve az AMD-s vas esetében 3.0-s) sínnel rendelkezik, míg a hangkeltésről egy hatcsatornás Realtek ALC897 lapka gondoskodik.


[+]

A 12. generációs Intel Core processzorokat fogadó DeskMeet B660-as széria három SATA portot, két PCI Express 4.0-s M.2 2280-as aljzatot (az egyik a SATA móddal sem áll hadilábon) és Intel i219V kontroller hajtotta gigabites Ethernetet állít csatasorba, míg a vezeték nélküli hálózati kapcsolódásra vágyók a Wi-Fi és Bluetooth modulok részére fenntartott M.2 2230 Key E interfész közreműködésére számíthatnak.


[+]

A Socket AM4-es DeskMeet X300-as ugyancsak négy DIMM foglalattal ellátva debütál, ám SATA csatolóból csak kettő van rajta, és az M.2 2280 slotok száma is egyre csökkent (természetesen a meglévő darab PCI Express 3.0-s). A másik differencia az, hogy a magányos RJ-45 csatlakozó felett egy Realtek RTL8111H chip bábáskodik.

[+]

A 218,3 mm magas, 168 mm széles és 219,3 mm mély géplakok előlapi kivezetései egyeznek (egy USB 3.2 Gen1 Type-C, két USB 3.2 Gen1 Type-A és két USB 2.0 kapu, plusz egy kombójack), de látszólag hátul is csak az audio jackek mennyisége eltérő; az inteles konstrukción három, az AMD-sen egy állomásozik a három videokimenet (egy DisplayPort, egy HDMI, egy D-Sub), két USB 3.2 Gen1 Type-A és két USB 2.0 konnektor, no meg a LAN aljzat mellett. Árakat egyelőre sajnos nem tudunk közölni, de ez annak fényében nem annyira meglepő, hogy a termékoldalak sincsenek még készen.

Előzmények

Hirdetés