CES 2015: világelső beágyazott SSD a Toshibától

A Toshiba a CES alkalmával egy olyan SSD-t jelentettek be, amelyet korábban még senki nem tervezett. Nevezetesen az iparág első egyetlen tokozásra alapozó, PCI Express 3.0-s megoldásáról van szó, amely NVMe 1.1-es protokollt használ.

Hirdetés

Mint ismeretes a kisebb, főleg beágyazott rendszerekbe szánt SSD megoldások eMMC interfészen keresztül kapcsolódnak a processzorhoz, amely ugyan nem rossz opció, de még a legmodernebb szabványverzióval is 400 MB/s-ra limitált a sebesség és 128 GB a maximális kapacitás.

A Toshiba megoldása amellett, hogy megőrzi a komoly integráltságot, egyetlen PCI Express 3.0-s csatornán kapcsolaton keresztül köthető be a rendszerbe, vagyis az adatátviteli sebesség 985 MB/s lehet, továbbá a kapacitás is túlléphet a 128 GB-os limiten.

A BG sorozatú BGA tokozású SSD-k 128 vagy 256 GB-os kapacitással érhetők el. A Toshiba a partnereknek szállítani fogja magát a lapkát is, vagy akár kérhető M.2 modulban is. Ez nyilván nagyban függ attól, hogy az adott gyártó milyen formában szeretné a fejlesztést hasznosítani. Persze fontos kiemelni, hogy az új SSD követelménye a PCI Express vezérlő, ami a legtöbb mobil processzorból hiányzik, de később ez még megváltozhat.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés