Ultramobil szinten támadnak a Marvell SSD-vezérlői

A Marvell bejelentett két új SSD-vezérlőt, amelyek a 88NV1140 és 88NV1120 típusjelzést viselik és az új generációs tableteket célozzák meg. Mindkét újdonság két darab ARM Cortex-R5 processzormagot tartalmaz, illetve beágyazott SRAM memóriával is rendelkeznek, ami hasznos funkció, mivel így nincs szükség külső DRAM memória használatára az IOPS teljesítmény gyorsítása céljából.

A 28 nm-es gyártástechnológián készülő lapkák támogatják a ONFI 3.0 és Toggle 2.0 NAND megoldásokat. Támogatott a NANDEdge error-correction, amivel növelhető az adattárolásra befogott memóriák élettartama. A vezérlők utóbbi szempontból a 15 nm-es TLC NAND és a V-NAND flash lapkákat is kezelik.

A Marvell 88NV1140-es és 88NV1120-as vezérlők közül utóbbi 6 Gbps-os SATA interfészt támogat, míg az előbbi x1-es PCI Express 3.0-n keresztül működik NVMe felülettel, ezen belül is NVMe 1.1b támogatással. Az AHCI felület természetesen opcionálisan elérhető, nyilván a 88NV1140-es vezérlő esetében ez elsődlegesen a kompatibilitást szolgálja, hiszen dönteni kell az NVMe és az AHCI között.

A Marvell az újdonságokat elsődlegesen ultramobil eszközökbe szánja, mivel a tervezésük során nagy figyelmet szenteltek a helytakarékosságra.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés