CES 2013: 20”-es Panasonic tablet 4K felbontással

A Panasonic egy olyan tablet prototípussal állt elő, amely több CES-re látogató állkapcsát koppantotta a padlóhoz. A 20”-es tábla, mint ötlet már önmagában is elég merész, hiszen ebben a méretkategóriában inkább monitorok és All-in-One egybegépek szoktak sorakozni, nem pedig mobil eszközök. A gyártó azonban itt nem állt meg és egy szerény Full HD felbontású megoldás helyett inkább egy 4K felbontású panelt épített a készülékbe.


[+]

Az 3840x2560 pixeles felbontás ebben a méretben körülbelül 230 ppi-s pixelsűrűséget jelent, ami még nem egy Retina-verő érték, cserébe a tűéles képet roppant nagy felületen élvezhetjük. A 15:10-es képarány a gyártó állítása szerint alkalmas arra, hogy egy A3-as oldalt nagyjából mérethelyesen jelenítsen meg, így magazinok, újságok szerkesztésére és fogyasztására is alkalmas lehet. A képminőséget és a kiváló betekintési szögeket IPS Alpha panel biztosítja, ráadásul a kijelző nem csak érintéssel, de egy Anoto stylus-szal is vezérelhető, amely olyan precizitást nyújt, hogy akár egyes professzionális munkafolyamatoknál is jól jöhet.


[+]

Mivel a 20”-es tábla 2,4 kg-ot nyom és akkumulátora csak 2 óráig húzza hálózati áram nélkül, így nem meglepő, hogy a gyártó elsősorban nem arra szánja, hogy unalmasabb pillanatainkban az utcán, a kávézóban vagy a tömegközlekedési eszközön előrántsuk a hátizsákból. Inkább egy olyan munkaeszköznek képzeli el, amely az idő jelentős részében az asztalon pihen, de rövidebb távú hurcolása sem okoz még különösebb gondot. Példaként olyan kreatív munkafolyamatokat említettek, mint potenciális célterületek, mint amilyen egy kreatív csoport, ahol mondjuk egy kiadvány elkészítésének közös megbeszélésén ötletüket vázlatosan meg is tudják jeleníteni.


[+]

Habár csak egy prototípusról van szó, de a látogatók szerint ehhez képest meglepően jól összerakott masinát prezentált a Panasonic, egyáltalán nem úgy néz ki, mint amit gyorsan összelapátoltak az expóra, hogy legyen mivel villantani. A Windows 8-at futtató gépben egy 1,8 GHz-en ketyegő Intel Core i5-3427U processzor lapított egy dedikált NVIDIA GeForce videokártya, 4 GB memória és egy 128 GB kapacitású SSD társaságában, ha ehhez még hozzávesszük a méretes kijelzőt, akkor a becsült 2 órás üzemidő reálisan hangzik. Felszereltségét tekintve IEEE802.11a/b/g/n Wi-Fi és Bluetooth 4.0 mellett 720p felbontású előlapi kameráéval és microSD kártyaolvasóval rendelkezik. Bár a 20”-es, 4K felbontású tabletnek még neve sincs, nagyon úgy tűnik, hogy a gyártó mindenképp piacképes terméket szeretne faragni a koncepcióból.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés