CeBIT: PC-Chips variáció a SiS635-re

Épp a minap emlegettük a PC-Chips nevét, akkor az Ali MAGiK 1 chipset kapcsán, hogy ugye lapot adtak ki hozzá, dual RAM slot-ost, és máris itt a következő debut, hiszen a CeBIT-en a PC-Chips egy újabb lapot mutatott be, méghozzá az elsők egyikét, amelyik a SiS635T chipset köré épül - az M700LMR-t.

A SiS DDR-es chipset-jét vélhetően mások is dual RAM slot-tal fejelik majd meg, azaz hasonlóan, mint ennél a mostani lapnál: 2-2db, SDR/DDR modult fogadó DIMM foglalatot lelni majd rajtuk. A 6-os szám, a chipset nevében az Intel-es platformra utal, bár van ugye AMD-s megfelelője is, ott a 735-ös felirat lesz a döntő..

Az intergrált 10/100-as LAN controller mellett, ehhez a laphoz egy V.90-es (56K-s) AMR modem is jár, grátiszképp. Az alaplap egyébként gond nélkül fogadja majd a Tualatin core-os PIII-akat is, az 1.2V-os AGTL+ feszültséggel itt nem lesz probléma..

A PC-Chips eddigi ténykedését figyelve pedig nagyon valószínű, hogy a lap sokaknak jelent majd belépő szintű DDR-es megoldást, mint ahogyan a PC-Chips havi 800.000+ -os lapkibocsátása erre következtetni enged.

Azóta történt

Hirdetés