Az iPod csúnya titkai

Egy amerikai testvérpár rendhagyó ellenkampányba kezdett az Apple iPod hordozható zenelejátszó iránt érdeklődő vásárlók felvilágosítása érdekében. A Neistat testvérek úgy találták: tarthatatlan az az állapot, hogy a készülék akkumulátora másfél év elteltével tönkremegy, az alkatrész cseréje pedig nem kevés pénzbe kerül. Ezért egy honlapon tették közzé rövid filmjüket, melyben látható, amint bejárják New York utcáit, és a lejátszót népszerűsítő plakátokra felírják a figyelmeztetést: "Az iPod kicserélhetetlen akkumulátora mindössze 18 hónapig működik."

A testvérpár motivációját az akcióhoz és a film elkészítéséhez egy, az Apple telefonos terméktámogatásával folytatott beszélgetés adta. Mint ott tájékoztatták őket, az elromlott akkumulátor cseréje 255 dollárért oldható meg; ez az összeg alig haladja meg egy új készülék árát. A felháborodott testvérek ezt követően készítették el a filmet, és tették közzé azt az erre a célra létrehozott honlapon. Az oldal a testvérpár közlése szerint igen népszerű, napi 50 000 találatot kap és eddig több mint 194 000 látogatója volt.

Talán nem véletlen, hogy az Apple az elmúlt hetekben egy új csereprogramot indított el, amelynek keretében 106 dollárért cserélik ki a használhatatlanná vált akkumulátorokat. Ám mint kiderült, számos cég kínál ennél jóval olcsóbb megoldásokat is.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés