Az AsRock bedobta az A75 Extreme6 lapot

A héten már megmutattuk az ECS első asztali Llano-t fogadó alaplapját, és nem sokat kellett várni a sorban a következő FM1-es megoldásra, melyet most az AsRock prezentált.

A 905 érintekzővel ellátott foglalt itt már 10 fázisból kapja a tápellátást, melyek hűtéséért egy viszonylag kis borda felel. Az akár DDR3-1866 szabványnak megfelelő memóriákat szokás szerint négy slotba pakolhatjuk. A bővítőkártyákhoz összesen 7 slot áll rendelkezésünkre. Ez pontosan egy x1-es, és három teljes hosszúságú PCI Express slotot jelent, mely utóbbiak közül csak a lefelsőhöz képes 16 sávot kiosztani a rendszer. Amennyiben a középső slotba is kerül kártya, akkor a 16 sáv x8-x8 arányban oszlik szét.


[+]

A legalsó PCI Express csatlakozóhoz már csak a Hudson-D3 négy sávja jutott. A kék PCIe slotok közé sima PCI slotokat pakolt be az AsRock. Az összesen nyolc alaplapi SATA 6 Gbps szabványú csatlakozó közül kettőt valamilyen, egyelőre ismeretlen típusú külön vezérlő működtet. A chipsetnek hála, a négy USB 3.0 port sem maradt le, melyek közül kettő most is a hátlapon kapott helyet. A hátlapról nem közölt képet a gyártó, de minden bizonnyal PS2 egér és billentyűzet port mellett, a jól bevált D-Sub, DVI, és HDMI hármas helyezkedik el. Ezeken felül egy CMOS clear gomb is látható, mely mellett jó eséllyel a Gigabit Ethernet, néhány USB 2.0, és az alaplapi integrált hang kivezetései találhatóak.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés