Apple Macintosh által ihletett PC-ket jelentett be az AYANEO

A hasonlóságok tekintetében inkább csak a formavilág köszön vissza, a különbségek valójában jelentősek.

Az AYANEO ezúttal nem kézikonzolt, hanem egy asztali PC-t tervezett, amelynek a kinézetét bevallottan az 1984-ben megjelent Apple Macintosh ihlette. A formát tekintve a hasonlóság egyértelmű, de nagy különbség hogy nem egybegépről van szó, hanem egy szimpla mini PC-ről, amihez külön kell majd vásárolni kijelzőt, illetve beviteli eszközöket.

Hirdetés

A retró dizájnú ház 132 x 132 x 60 mm-es kiterjedésű, a rendszer tömege pedig 466 gramm, ami eléggé kedvező ahhoz, hogy könnyen lehessen hordozni, ha ez igény lenne. A gyártó a dekorációra is gondolt, így matricák, illetve egyéb, mágnesesen rögzíthető elemek közül választhat majd a vásárló.

A házon belül AMD Ryzen 3 3200U vagy Ryzen 7 5700U SoC APU dolgozhat a bennük található IGP-vel, míg az effektív 3,2 GHz-es, DDR4-es rendszermemória maximális kapacitása rendre 32 vagy 64 GB lehet. Az adattárolónak M.2 2280-as formátumú, PCI Express 3.0-s SSD választható.

A gyártó szerint a konfiguráció, egy ventilátorral rendelkező hűtését 35 wattra paraméterezték, továbbá integrálásra került egy Wi-Fi 5-ös vagy 6-os modul is, attól függően, hogy a régebbi vagy az újabb APU-t tartalmazza a gép. Általánosan lehet számítani még egy Gigabit Ethernet, egy USB 3.2 Gen1 Type-C, illetve három USB 3.2 Gen2 portra, míg a kijelzőket HDMI 2.0 és DisplayPort 1.4 várja. Opcionálisan Windows 11 Home operációs rendszer is kérhető, de amúgy bármilyen Linux disztribúció használható elvégre egy PC-ről van szó.


[+]

Az jelenleg Indiegogo kampányban igényelhető AYANEO Retro Mini PC AM01 érkező konfigurációit a fenti kép foglalja össze, részletezve az egyes árazási lehetőségeket.

Hirdetés

A tökéletes házimozi rendszer összeállítása: TV, hang és kiegészítők

PR A tökéletes házimozi rendszer kialakítása izgalmas, ugyanakkor összetett feladat, amely megannyi döntést követel. Az optimális élmény érdekében hangsúlyos figyelembe venni a különböző házimozi berendezések jellemzőit és előnyeit.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés