ATI RadeOn LE - saller az MX-nek?

A Supergamez híre volt még tegnap, hogy az ATI végre elhozza Európába is RadeOn VE kártyáit, hogy méltó ellenfelet állíthasson a GeForce2 MX-eknek, amelyek rövid idő alatt igen komoly piaci részesedést szereztek, meglepően jó ár/teljesítmény arányuk okán.

Főleg a honi viszonyok közepett értékelhető ez a lépés csak igazán, hiszen a több generációval korábbi vasakkal egy polcon tudni, ráadásul hasonló árcédulával feldíszítve látni, már az nVIDIA GeForce2 Lite kártyáknál is mondhatni pompás helyzet..

Az ATI azonban még többet ígér. RadeOn LE jelű kártyái full sávszéles, azaz 128bit-es DDR-RAM-okkal szerelve érkeznek hamarost (az LE jelzés valami hasonlót jelent, mint az STB-nél a Velocity anno..), ráadásul a kikapcsolt HyperZ itt visszakapcsolható, azaz a kártya igazi best buy lehet, amint a néhány előzes példányon felül is kapni majd. A múlt héten majdnem rászántuk magunkat, hiszen 24e Ft-os ára igencsak jutányosnak tűnt, de aztán mégis a CeBit-re tettük félre a pénzt. Egyetlen apró hiányossága van a RadeOn LE-nek, ugyanis nem támogatja az ATi féle HydraVision kétképernyős megjelenítést. Erre csak a RadeOn VE képes, azt viszont - meglepő módon - már jelentősen megcsonkítva, 64 bites DDR memóriabusszal, és egy pixel pipeline-nal kínálja az ATi. Hát, semmi sem tökéletes..

Hirdetés