ASUS GeForce GTX 1070 Dual: fekete és fehér

Egyedi NYÁK, egyedi hűtés, némi fehérrel nyakon öntve, hogy jobban harmonizáljon egyes alaplapokkal, vagy akár gépházakkal.

Az ASUS egy újabb GTX 1070-es VGA-t mutatott be, aminek úgynevezett extrája a fehér borítással ellátott hűtő. A gyártó elsődleges célja a GTX 1070 Dual nevű kártyával az volt, hogy színben és stílusban illeszkedjen az X99-A II alaplaphoz, de persze bármilyen környezetben helyt állhat, ahol esetleg szükség van hasonló színű VGA-ra. A hűtő egyébként egyedi tervezésű, hőcsövekkel felszerelt, de nem egyezik meg az ASUS DirectCU néven ismert megoldásával. A dual elnevezésnek megfelelően a szellőztetést két darab, "wing blade" kialakítású, vélhetően 92 milliméter átmérőjű ventilátor végzi.


[+]

Sajnos a nyomtatott áramköri lap nem fehér színű, viszont a hűtés mellett ez is egyedi tervezésű. Cserébe egy kis gyári tuning is belefért, így a mag és boost órajelet a referencia 1506/1708 MHz-es paraméterek helyett 1582/1771 MHz-re lőtték be. A 256 bites buszon kapcsolódó 8 GB-os GDDR5 memóriák frekvenciáját nem bántották, azaz effektív 8 GHz-re vannak gyárilag beállítva. Vélhetően ezen felül is van némi plusz potenciál a kártyában, mivel a tápellátó áramkör a Super Alloy Power II komponensekre épül, bár a fázisok pontos számát egyelőre nem tudni.


[+]

Az ASUS a kimenetek terén sem követi a referencia kialakítást, így a DVI kimenet mellé két-két HDMI 2.0b és DisplayPort 1.4 csatlakozót raktak.


[+]

Az ASUS GTX 1070 Dual, modellszámozás szerint a DUAL-GTX1070-O8G ára 167 000 forint lesz, de aki megelégszik a referencia órajeleken futó DUAL-GTX1070-8G változattal, annak "csak" 164 000 forintot kell a kasszánál hagyni a július végi megjelenéskor.

  • Kapcsolódó cégek:
  • ASUS

Előzmények

Hirdetés