ASRock alaplap A620 vezérlőhíddal

Úgy tűnik, az AMD olcsó(bb) Socket AM5-ös chipsetje most már tényleg a kanyarban van.

Többször előkerült már az AMD A620-as vezérlőhíd, amelynek legfontosabb feladatának az tűnik, hogy kedvező árával barátságosabbá tegye a vásárlók előtt a Socket AM5 platformot. Remélhetőleg ez a kedvező ár nem csak papíron lesz az, hiszen az eddig előkerült információk alapján az AMD igencsak megvágta a lapka tudását: hiányzik róla például a PCI Express 5.0, az USB 3.2 Gen 2x2, nem lehet használni a Precision Boost Overdrive-ot, ráadásul a PCIe uplink mindössze PCIe 3.0 x4 sávszélességet kínál. A vörösök persze valószínűleg arra játszanak, hogy akiket ezek zavarnak, azok nem lesznek az A620 célcsoportja, mert ők hajlandóak több pénzt kifizetni a felsőbb kategóriás alaplapokért, ezzel pedig a Socket AM5 kínálta extra tudásért.


(forrás: VideoCardz) [+]

Azt, hogy az A620 pontosan mikor kerül piacra, még mindig nem tudni (az AMD hivatalosan tulajdonképpen még be sem jelentette ezt a terméket), az ASRocktól viszont most kiszivárgott egy erre épülő alaplap terve. Ez a A620M-HDV/M.2 névre hallgat, és a fotók, illetve az elnevezés alapján is látható, hogy a microATX mérettartományba érkezik majd, igencsak visszafogott hátsó csatlakozósorral, egy darab erősített x16-os PCI Express slottal, VRM hűtés nélkül és csak két memóriafoglalattal a tarsolyában.


(forrás: VideoCardz) [+]

Ami az anyagiakat illeti, az ugyan pont az ASRock alaplapjánál még nem ismert, de egy szlovák weboldalon már felbukkant az MSI PRO A620M-E termékének ára, amely 90 euró, azaz jelen pillanatban 35 000 forint alatt maradt.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés