Combos alaplappal támogatja az AMD FX processzorait az ASRock

Az ASRock úgy döntött, hogy piacra dob egy új alaplapot az AMD FX processzoraihoz. A 990FX Extreme9 a vállalat legjobb Socket AM3+-os foglalatot használó terméke, és bőven van helye a legjobban felszerelt alaplapok mezőnyében. Az újdonság 990FX jelzésű északi és SB950-es déli vezérlőhíddal rendelkezik, továbbá 1866 MHz-es órajelen üzemelő DDR3 memóriákat kezel a négy darab csatolón keresztül. A tuning természetesen ezen a szinten fontos, így az alaplap 12+2 fázisú tápáramkört kapott, emellett jelen van az X-Boost funkció, mely gombnyomásra tuningolja az alaplapba szerelt processzort.

A grafikus kártyákat négy darab teljes szélességű PCI Express 2.0-s port fogadhatja, melyek közül csak kettő kínál x16-os módot, míg a másik kéttő nyolc illetve négy csatornával dolgozik. A termék támogatja a CrossFire és az SLI technológiákat, akár kettőnél több VGA-val is. Ezeket még kiegészíti egy PCI Express x1-es és egy natív PCI csatoló. A hangokat egy nyolccsatornás Realtek ALC898-as hangkodek kelti életre, mely THX TruStudio támogatással is rendelkezik, a meghajtókat pedig nyolc darab 6 Gbps-os SATA port fogadhatja. A RAID funkciónak hála az adattárolók több RAID módba is felfűzhetők, ha erre esetleg igény lenne.

A Gigabit Ethernet csatlakozó természetesen nem hiányzik, továbbá az alaplap hátlapjára hat 3.0-s USB port került, de a csomag része egy 3,5 colos fiókba helyezhető modul. Ez további két portról gondoskodik, ráadásul ez a kiegészítő egy 2,5 colos adattárolót is fogadhat.

Az ASRock 990FX Extreme9 hamarosan elérhető lesz, az árcéduláról azonban még nincs adat.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés