Hirdetés

Alacsony profilú Alpine-nal is megkínálná a jelenlegi Core generációt az Arctic

A friss fejlesztés egy tavaszi duó harmadik tagja, így már trióról beszélhetünk a szériát tekintve.

Az Arctic idén tavasszal jelentette be az Alpine 17 és Alpine 17 CO processzorhűtőket, most pedig bemutatták a legkisebb testvérüket, amely az Alpine 17 LP, azaz Low-Profile névre hallgat. Ebből már kitalálható, hogy alacsony profilú fejlesztésről van szó, és a szériára jellemző módon nem használ hővezető csövet az alumíniumbordáján belül.

Hirdetés

A 183,5 grammot nyomó, mindössze 42,9 mm magas dizájnon az aktív hőelvezetést egy 92 mm-es, PWM-es, folyadékcsapágyat használó ventilátor biztosítja, amelynek a percenkénti fordulatszáma 300 és 3000 között lehet.

[+]

Az új hűtő az elődjeihez hasonlóan csak az Intel LGA1700-as foglalatára szerelhető fel, és papíron szintén felszerelhető akármilyen CPU-ra, de fontos észben tartani, hogy ez azért van így, mert a mai modern processzorok a hűtőteljesítményt figyelembe véve képesek korlátozni a saját sebességüket, így az energiaigényük is visszafogott lesz. Következésképpen az Alpine 17 LP-hez egyáltalán nem érdemes megvenni a legtöbbet fogyasztó Core CPU-kat, mert úgy sem lenne azoknak tempóelőnye a kevesebbet fogyasztó társaikhoz viszonyítva.

A hat év garanciával rendelkező, MX-4-es hővezető pasztával előre kezelt, Arctic Alpine 17 LP szállítása már megkezdődött, az ajánlott fogyasztói ára pedig 10 euró körül lesz.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés